Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πραξικόπημα στη Μαδαγασκάρη


Ο διαφωνών στρατιωτικός διοικητής στη Μαδαγασκάρη, Τσαρλς Αντριανσοαβίνα ,δήλωσε σήμερα ότι ομάδα εξεγερμένων στρατιωτικών οπαδών του σχεδιάζει να καταλάβει το προεδρικό μέγαρο και να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας.

Ο ίδιος είπε στο τηλεοπτικό κανάλι France 24 ότι η ομάδα των διαφωνούντων στρατιωτικών δεν έχει ακόμα αναστείλει όλες τις θεσμικές λειτουργίες της κυβέρνησης αλλά αυτή είναι η πρόθεσή της.

«Προτιθέμεθα να πάρουμε υπό τον έλεγχό μας το προεδρικό μέγαρο. Είμαστε ήδη πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο. Θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του εναέριου χώρου αύριο εάν θα το κλείσουμε. Έτσι κι αλλιώς σκοπεύουμε αύριο να πάρουμε τον πλήρη έλεγχο του αεροδρομίου του Ανταναναρίβο και να απαγορεύσουμε σε οποιονδήποτε να εγκαταλείψει το έδαφος της Μαδαγασκάρης» τόνισε.

Νωρίτερα ο στρατηγός, Νοέλ Ρακοτοναντρασάνα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έγινε σε στρατόπεδο στην πρωτεύουσα όπου ήταν πλαισιωμένος από δεκάδες αξιωματικούς οπαδούς του, ότι οι εξεγερμένοι προτίθενται να αναστείλουν δια της βίας όλες τις κυβερνητικές δραστηριότητες, κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Από την πλευρά του αμέσως μετά τη δήλωση του στρατηγού Ρακοτοναντρασάνα, ο πρωθυπουργός Καμίλ Βιτάλ δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μια ειρηνική λύση για να ηρεμήσει η κατάσταση και επισήμανε ότι οι εξεγερμένοι στρατιωτικοί δεν υπερβαίνουν τους 18, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου έχουν ξεσπάσει επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων που χρησιμοποιούν δακρυγόνα και των στρατιωτικών που επιχειρούν να καταλάβουν το αεροδρόμιο. Στο πλευρό των στρατιωτικών βρίσκονται και εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές που έχουν στήσει οδοφράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο