Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν και πρόκειται να πραγματοποιηθούν από συλλόγους Κυπρίων στην Ελλάδα την Κύπρο και τη Βρετανία με αφορμή την μαύρη επέτειο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους το 1983.
Στο πλαίσιο της επετείου ανακήρυξης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους τα μέλη των Εθνικών Φοιτητικών Ενώσεων Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.), διοργάνωσαν σήμερα αντικατοχική πορεία στην Αθήνα από την Εθνική Πινακοθήκη προς την τουρκική Πρεσβεία και τη Βουλή. Στην πορεία συμμετείχε και η Δράσις – ΚΕΣ.


Στη Θεσσαλονίκη η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.) πραγματοποίησε απεργία πείνας από την 13η Νοεμβρίου μέχρι την 15η Νοεμβρίου, απέναντι από το τουρκικό προξενείο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κοινού με αντικατοχικό, αντι-ομοσπονδιακό υλικό από την 13η μέχρι την 15η Νοεμβρίου.
Επιπρόσθετα σήμερα στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί από την Π.Ε.Ο.Φ αντικατοχική αντι-ομοσπονδιακή εκδήλωση στην αίθουσα του θεάτρου «Ολύμπιον» με χαιρετισμό από την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου και κεντρικό ομιλητή τον Νεοκλή Σαρρή. Τέλος αντικατοχική αντι-ομοσπονδιακή πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα 15 Νοεμβρίου στις 19:00 με αφετηρία το θέατρο «Ολύμπιον» και κατάληξη το τουρκικό προξενείο.
Στην Πάτρα ο Αυτόνομος Φοιτητικός Συνασπισμός Κυπρίων (Α.Φ.Σ.Κ.) «Φλόγα» διοργανώνει σήμερα ομιλία με θέμα: «27 χρόνια ψευδοκράτος: στο κατώφλι επικίνδυνων εξελίξεων στο Κυπριακό» στο «Κοινοτικόν». Στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Λευκωσία, η Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη συμμετείχε σήμερα το πρωί στην πορεία καταδίκης στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλάς. Προσυγκέντρωση στην πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης.
Στο Λονδίνο το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τα μέλη του, καθώς και όλον τον Κυπριακό Ελληνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, να δώσουν δυναμικά το παρόν τους, στην διαδήλωση που συνδιοργανώνει η Ε.Φ.Ε.Κ. με την κυπριακή παροικία, για την καταδίκη της μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους έξω από την τουρκική πρεσβεία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο