Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Προσπαθούν να "στριμώξουν" Πορτογαλία και Ιρλανδία στο ΔΝΤ αλλά αντιστέκονται

Aγώνα για να στριμώξουν την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στο ΔΝΤ κάνουν οι γνωστοί μηχανισμοί, αλλά ούτε οι Ιρλανδοί των οποίων το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης (αντίθετα με το ελληνικό που έχαιρε και χαίρει άκρας υγείας), ούτε οι Πορτογάλοι πείθονται από τα "αγαθά" της τρόϊκας που δοκιμάζουν οι Έλληνες: Δηλώσεις για να ξορκίσει το ενδεχόμενο υπαγωγής της Πορτογαλίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης έκανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Φερνάντο Τεϊσέιρα ντος Σάντος.

"Δεν υπάρχει σχέδιο Α, Β ή Γ. Θέλουμε να αντλούμε κεφάλαια από τις αγορές", δήλωσε από το βήμα του κοινοβουλίου ο Πορτογάλος υπουργός. "Η πορτογαλική κυβέρνηση το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής", πρόσθεσε.
Αίσθηση εντός και εκτός των πορτογαλικών συνόρων έκαναν οι δηλώσεις του Τεϊσέιρα ντος Σάντος στους Financial Times, τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις οποίες ο κίνδυνος να "μολυνθεί" η χώρα του από την ιρλανδική κρίση και να χρειαστεί να ζητήσει εξωτερική οικονομική βοήθεια είναι υψηλός. Tα πορτογαλικά και τα ιρλανδικά spread συχνά ξεπερνούν τις 500 και 600 μονάδες, αλλά φαίνεται ότι αντίθετα με την Ελλάδα, έξω υπάρχουν κάποιοι που δεν τους αρέσει η ξένη κατοχή.
Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι η Πορτογαλία δεν έχει κάνει "καμία επαφή με τις αρχές των Βρυξελλών, επίσημη ή ανεπίσημη, ενόψει μιας προσφυγής για την ευρωπαϊκή βοήθεια".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο