Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ανάγκη ελπίδας…

Του Δημήτρη Γαρούφα*
Η Ευρώπη παραπαίει και η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση μιας  θύελλας που υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών, αυξάνει  την ανεργία  και κλείνει τους ορίζοντες για τη νέα γενιά. Παρά την ανάσα που πήρε  με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ,την μείωση των επιτοκίων και το ελαφρό «κούρεμα» του χρέους η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα θα ακροβατεί επικίνδυνα τα επόμενα χρόνια.
Ο πολιτικός κόσμος έχει βαριά ευθύνη για την υπερχρέωση της χώρας και για την φθορά των θεσμών που από χρόνια υπολειτουργούσαν.. Δεν έχει νόημα να επαναλάβουμε τα ίδια πράγματα αλλά έστω και τώρα έπρεπε να δείξει ότι πήρε το μήνυμα απεμπολώντας μερικά προκλητικά προνόμιά του(π.χ.δεν καταλαβαίνω γιατί οι Βουλευτές μας αμείβονται επιπρόσθετα για την συμμετοχή σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής. Δεν είναι στα καθήκοντά τους να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις; )
Ταυτόχρονα  πρέπει οι πολιτικοί μας επιτέλους  να πουν την πραγματική αλήθεια και στον Ελληνικό λαό αλλά και στους ξένους. Το λέω αυτό γιατί έλεγαν πέρυσι  στους δανειστές(βασιζόμενοι σε κάποια στοιχεία του ΙΟΒΕ) ότι με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα αυξηθεί το ΑΕΠ κατά13,5% και φυσικά θα μειωθεί η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ…Μακάρι να ήταν αλήθεια. Αλλά η πραγματική αλήθεια είναι ότι  δεν θα αυξηθεί το  Α.Ε.Π αν αυξηθούν τα ΤΑΧΙ η  τα φαρμακεία . Ικανοποιείται π.χ. το δικαίωμα του πολίτη να επιλέγει ελεύθερα τον δικηγόρο του με την παροχή δυνατότητας παράστασης κάθε δικηγόρου σε όλα τα δικαστήρια της χώρας   χωρίς νομιμοποίηση από τοπικό δικηγόρο αλλά όσο κι΄ αν είναι σωστό δεν θα αυξηθεί το Α.Ε.Π από αυτό…
Είναι πια καιρός να  δουν  πώς θα αξιοποιηθούν τα ισχυρά χαρτιά μας. Πρέπει δηλαδή να δουν πως θα αυξήσουμε τον τουρισμό με προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο, πως θα αυξήσουμε το συνάλλαγμα που φέρνει η Εμπορική ναυτιλία , και πως θα αναδιαρθρωθεί η γεωργία μας για να είναι βιώσιμη .Μήπως πρέπει να δημιουργηθεί πάλι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας; Μήπως πρέπει να έχουμε ανεξάρτητο Υπουργείο Τουρισμού;
Ελλείψει χώρου  δεν μπορούμε να πούμε πολλά ,επισημαίνουμε όμως  ότι  πρέπει να ξέρουμε όλοι που βαδίζουμε. Επιβάλλεται άμεσα η  ανασύνταξη της χώρας σε όλους τους τομείς με εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, αύξηση παραγωγικότητας, αναδιάρθρωση καλλιεργειών κλπ. .για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις  ανάκαμψης της χώρας. Οι πολίτες αναζητούν την ελπίδα  ότι μετά 2-3 χρόνια θα ανακάμψει η χώρα και  υπάρχει ανάγκη αυτής της ελπίδας   γιατί αν δεν προσφερθεί τουλάχιστον  η ελπίδα, αν δεν υπάρξει πειστική προοπτική εξόδου από την κρίση και ανάκαμψης στο ορατό μέλλον, φοβούμαι ότι   θα ακολουθήσουν   κοινωνικές εκρήξεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
*πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Το άρθρο δημοσιεύθηκε(17-8-11) και στον «Αγγελιοφόρο».

www.olympia.gr

Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα. Η μεγάλη μελέτη.


Το λίκνο του ανθρωπισμού σύρεται στον μεσαίωνα του καπιταλισμού.

Ο διαχρονικός έρωτας ΠΑΣΟΚ – παρακράτους (τι δουλειά έχουν οι αντεξουσιαστές στην εξουσία);




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο