Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…!!!

Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος
Τα blogs στη χώρα μας είναι σε νηπιακή κατάσταση από πλευράς ποσότητας και ποιότητας…!!!
Η λειτουργία τους για την ώρα είναι ελεύθερη και στην ουσία πολλά από αυτά διατηρούν την ανεξαρτησία τους  στην επιλογή των ειδήσεων…!!!
Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα blogs που έχουν δημιουργήσει κάποιοι επώνυμοι δημοσιογράφοι, από αυτά που έχουν δημιουργήσει οι απλοί και ανώνυμοι πολίτες…!!!
Κανένα bolg στην ουσία δεν είναι ανώνυμο, όλα εντοπίζονται από τα στοιχεία που δίνoνται κατά την δημιουργία, η έστω από το κινητό τηλέφωνο…!!!
Το θέμα όμως είναι αλλού, δηλαδή στο πόσο κατοχυρωμένος είναι κάποιος που λειτουργεί ένα blog στην περίπτωση που ανεβάσει κάτι που ενοχλεί και κατηγορηθεί;
Η κυβέρνηση με τον επίδοξο νεοφιλελεύθερο και οραματιστή της λειτουργίας των ΜΜΕ στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ κ. ΜΟΣΙΑΛΟ, είναι ήδη έτοιμη να νομοθετήσει για να βάλλει σε “πειθαρχεία” τα blogs, λέω «πειθαρχεία», γιατί είναι μια λέξη που την χρησιμοποιεί αρκετά σήμερα και μάλιστα την χρησιμοποίησε το 1989 σας μέλλος της αριστεράς (όχι του ΚΚΕ) όταν υπέγραψε για  να βάλλει σε «πειθαρχία» τον Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…!!!
Πως όμως θα μπορούσαν τα blogs  να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση;
1.       Νομιμοποιώντας την λειτουργία τους επικαλούμενα ότι είναι μέσα προώθησης της δουλειάς τους.
2.       Ιδρύοντας «άτυπο» σχήμα σε πανελλαδικό επίπεδο με την συμμετοχή όλων των bloggers,
και την θέσπιση βασικών κανονων λειτουργίας έτσι ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα κακόβουλης χρήσης απο καποιους.
3.       Να βρεθεί τρόπος να υπάρξει κοινή υπερασπιστική γραμμή και αλληλεγγύη σε κάθε blogger που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα δίωξης για κάποια ανάρτηση.
4.       Να στοιχειοθετηθεί η νομική τους υπόσταση και να γίνει πρόταση για τον τρόπο λειτουργίας τους στην κυβέρνηση ώστε να μην δείχνουν εικόνα αναρχίας.
5.       Οτιδήποτε άλλο κριθεί αναγκαίο στην περίπτωση… η απορριφτεί από τα παραπάνω..
Θεωρώ ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και επειδή όπου νάνε  θα αρχίσουν οι «διώξεις», πρέπει να ανοίξει μία συζήτηση για την αντιμετώπιση των «πειθαρχικών» σκέψεων του Κ. ΜΟΣΙΑΛΟΥ.
Καλούνται όλα τα blogs να ασχοληθούν με το θέμα και να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση ,ώστε από την μία να προετοιμαστούν  για κάθε ενδεχόμενο, από την άλλη να στείλουν  το μήνυμα ότι δεν είναι μια εικόνα αναρχίας που θέλουν μερικοί να τα παρουσιάζουν…!!!
ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ  ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο