Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ο Πάγκαλος έχει γενέθλια και αγνοείται

Πριν από 73 χρόνια σαν σήμερα γεννήθηκε ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Θεόδωρος Πάγκαλος, λίγοι όμως είναι εκείνοι που το θυμούνται. Ο κ. Πάγκαλος τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, εκτός και εντός ΠΑΣΟΚ και είναι λιγότεροι από ποτέ οι σύντροφοι του που επικοινώνησαν ή θα επικοινωνήσουν μαζί του.
Από την εποχή των Ιμίων και του Οτσαλάν, βέβαια, έχασε σε μεγάλο βαθμό τα ισχυρά ερείσματά του στο κόμμα, αλλά και η στάση του κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης τον μετέτρεψαν σε «personanongrata»για πολλές πασοκικές παρέες, ακόμα και κορυφαίων υπουργών.
Το 1980 ξεκίνησε ως ευρωπαϊστής στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου και ως ευρυμαθής και ευφυής που είναι κατάφερε να ανέλθει σύντομα τα σκαλιά της εξουσίας και να συμμετέχει σε πολλές κυβερνήσεις επιβιώνοντας με χαρακτηριστική άνεση σχεδόν σε κάθε ανασχηματισμό.
Ήταν εκείνη την εποχή ένα από τα αγαπημένα παιδιά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν δίστασε να τον αμφισβητήσει έντονα συμμετέχοντας στο θρυλικό δείπνο των τεσσάρων με Κώστα Σημίτη, Βάσω Παπανδρέου και Παρασκευά Αυγερινό.
Μετά το θάνατο του Ανδρέα μια νέα περίοδος στην πολιτική του σταδιοδρομία άνοιξε, για την οποία ήδη η Ιστορία τον αντιμετωπίζει σχεδόν ως το μοιραίο πρόσωπο δύο μεγάλων εθνικών κρίσεων: Ίμια και παράδοση του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν στους Τούρκους.
Όσο και αν επιδιώκει δεκαπέντε χρόνια τώρα να επιβάλει τη δική του εκδοχή στα γεγονότα πάντοτε εμφανίζεται κάποιος άλλος πρωταγωνιστής να τον διαψεύσει ή έστω να τον αμφισβητήσει ακυρώνοντας κάθε του προσπάθεια.

Σήμερα στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει περισσότερο ρόλο προπαγανδιστή, παρά παράγει έργο ή συντονίζει την κυβέρνηση.
Τελευταίο παράδειγμα η επίθεση εναντίον του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μιχελάκη.
Αφού εξαπέλυσε καθυστερημένα «βόμβες» εναντίον του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος μπήκε ξανά στο καβούκι του…
Την ώρα που η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αποτελεί πλέον εθνική ανάγκη και η παρουσία του με τις αρμοδιότητες που έχει λάβει θα έπρεπε να είναι συνεχής, απεμπόλησε ουσιαστικά του δικαιώματός του να έχει λόγο στις συγχωνεύσεις.
Πολλοί δημοσιογράφοι μέσα στον Αύγουστο και κυρίως τις ημέρες που στράφηκε κατά του κ. Μιχελάκη του ζήτησαν μια δήλωση ή συνέντευξη και αυτός αρνιόταν.
Αύριο είναι άγνωστο εάν θα συμμετέχει στην κυβερνητική επιτροπή, όταν μάλιστα έχει γράψει πολλές απουσίες στο συγκεκριμένο όργανο.
Ας είναι. Εμείς του ευχόμαστε χρόνια πολλά και να δει όπως επιθυμεί την αγαπημένη του σύζυγο…!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο