Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

"Με πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,40 ευρώ το λίτρο θα δούμε έναν παγωμένο χειμώνα!"

«Με πετρέλαιο θέρμανσης  στα  1,40 ευρώ το λίτρο,  αναγκάζετε  την κοινωνία μας να ζήσει-εκτός από την ανέχεια- ένα παγωμένο χειμώνα», καταγγέλλει η περιφερειακή παράταξη "Περιφερειακή Αναγέννση".
"Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, με αύξηση  75% σε σχέση με πέρυσι, είναι αβάσταχτη για την πλειονότητα των νοικοκυριών της Βόρειας Ελλάδας, και , βέβαια, της Περιφέρειάς μας, της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Εκτιμούμε ότι –με τέτοια τιμή-η πλειονότητα των κεντρικών θερμάνσεων δεν θα λειτουργήσει.  Η περιοχή θα περάσει δύσκολο χειμώνα, αφού σε κάθε πολυκατοικία αρκετοί θα αδυνατούν να καταβάλουν την δαπάνη θέρμανσης. Αν κρίνουμε από την περσινή κατάσταση θα παγώσουμε στην κυριολεξία..
Ταυτόχρονα το μέτρο είναι προκλητικά άδικο αφού επιβαρύνει στο πολλαπλάσιο μόνον  τις  βόρειες φτωχές περιοχές με μακρύ χειμώνα, που είναι αποκλεισμένες από το προνόμιο της χρήσης φτηνού φυσικού αερίου. Στην περιοχή μας έχουμε ανάγκη θέρμανσης για περισσότερο από έξι μήνες, πολύ  χαμηλές θερμοκρασίες  και κύριο καύσιμο το πετρέλαιο..Το ποσό της δαπάνης θέρμανσης  όλης της χειμερινής περιόδου θα αγγίζει-για την μέση οικογένεια- τα 2000ευρώ.Στις βορειότερες περιοχές είναι χειρότερη η κατάσταση. Την ίδια στιγμή σε περιοχές μεγαλουπόλεων, με πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα, μικρότερο χειμώνα και με μέση θερμοκρασία αρκετά υψηλότερη υπάρχει το προνόμιο του φυσικού αερίου.  Εμείς θα λύσουμε το πρόβλημα της κρίσης χρέους; Βέβαιο είναι ότι, με κλειστές  κεντρικές θερμάνσεις, αφενός  θα παγώσουμε αφετέρου  τα έσοδα θα είναι μικρότερα..
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  κ. Γιώργος Παυλίδης , έντονα ανήσυχος, τόνισε:
«Ζητούμε από την Κυβέρνηση να σκεφθούν λογικά. Έπρεπε η Περιφέρεια να είχε αναλύσει όλες τις παραμέτρους του οξύτατου προβλήματος και να υποβάλλει διορθωτικές προτάσεις. Ούτε υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι επιτρεπτή μια τόσο άδικη , αντικοινωνική συμπεριφορά σε βάρος μόνον των φτωχών ήδη περιοχών, μια τόσο άνιση κατανομή έμμεσων φορολογικών βαρών..  Να σταματήσουν τώρα το μέτρο. Να μετριάσουν την επιβάρυνση και να την κατανείμουν ισόρροπα..Μην αναγκάζετε  την κοινωνία μας να ζήσει-εκτός από την ανέχεια- ένα παγωμένο χειμώνα»


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Αν. Περιφερειακός Συνδυασμός
Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης

Ράδιο Έβρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο