Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Χρεοκοπημέ​νη Σωτηρία

Ακούγοντας καθημερινά στα δελτία ειδήσεων (τα παράθυρα) πολλούς μήνες τώρα τους βουλευτές της κυβέρνησης να δικαιολογούν τις ενέργειες της απάνθρωπης πολιτική τους, επικαλούμενοι πιέσεις από τους δανειστές της χώρας μας ( που τι ειρωνικό οι ίδιοι τους επέλεξαν & μάλιστα χωρίς να ρωτήσουν την πλειοψηφία έστω του κοινοβουλίου) δημιουργούν την εντύπωση κυριολεκτικά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.
 Επικαλούνται συνθήκες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που αυτές παρότι ήταν το ίδιο ή περισσότερο χρεωμένες από την Ελλάδα δεν επέλεξαν τον εύκολο δρόμο του αλόγιστου δανεισμού (ΔΝΤ) & λέω αλόγιστου γιατί πραγματικά δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ τον τρόπο δανεισμού της χώρας μας, ούτε καν τον τρόπο πληρωμής των υποχρεώσεων που δημιούργησαν σε μία ήδη χρεωμένη χώρα.

 Η φθηνή πολιτική τους περιορίζεται στο να ανακοινώνουν με διάφορους τρόπους (που ίδιοι πολύ καλά γνωρίζουν) ότι εντός ολίγου η χώρα θα χρεοκοπήσει και να πανηγυρίζουν όταν την φορτώνουν με ακόμα ένα βαρύ χρέος φαίνεται ότι έχει γίνει ρουτίνα. Έτσι θέλουν να δημιουργήσουν στους πολίτες την εντύπωση ότι είναι σωτήρες! ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΜΩΣ γιατί σε λίγες μέρες ξανά προκύπτει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, με αποτέλεσμα να περνούν στην κοινωνία όσο γίνετε πιο γλυκά τα απάνθρωπα και αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα που οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση.
 Σήμερα εμφανίστηκαν σε διάφορα παράθυρα ρίχνοντας πλέον ευθέως την ευθύνη όχι σε αυτούς βέβαια αλλά σε αυτούς που επέλεξαν να μας δανείσουν. Γιατί άραγε οι δημοσιογράφοι δεν βγάζουν στα παράθυρα τους ξένους εκπροσώπους της τροϊκας μια και τους φιλοξενούμε στην χώρα με το αζημίωτο, αφού όπως λένε αυτοί αποφασίζουν για μέτρα & μάλιστα δεν τα διαπραγματεύονται & οι κυβερνώντες απλώς τα ανακοινώνουν στα κανάλια.
 Αφού λοιπόν και μόνοι τους παραδέχονται και μάλιστα δημόσια ότι η χώρα βρίσκετε σε αυτόματο πιλότο με χαλασμένη πυξίδα , γιατί έστω και τώρα δεν ζητούν την λαϊκή εντολή; Τόσο καρεκλοκένταυροι είναι;
 Αν συνεχίσουν, σε λίγο καιρό, ίσως τελικά το δούμε κι αυτό & στα παράθυρα εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της τρόικας και να εξηγούν στο λαό τη πορεία για τη χρεοκοπημένη σωτηρία!!
Σοφία Λουκέρη
Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο