Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόστιμα 18.500 ευρώ σε 3 επιχειρήσεις στη Βοιωτία

Πρόστιμα συνολικού ύψους 18.500 ευρώ επιβλήθηκαν σε 3 επιχειρήσεις στη Βοιωτία, από τις έξι που ελέχθησαν από την Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του Ι.Κ.Α., για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, εταιρεία της Βορείου Ελλάδος, που διατηρεί υποκατάστημα στα Οινόφυτα Βοιωτίας, απασχολούσε 28 ανασφάλιστους εργαζόμενους, από τους οποίους οι επτά ήταν αλλοδαποί που διαμένουν παράνομα στη χώρα. Από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του Ι.Κ.Α (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) επιβλήθηκε άμεσα το αναλογούν διοικητικό πρόστιμο των 14.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία, ενώ σε άλλη μία περίπτωση που διαπιστώθηκε διόρθωση της ημερομηνίας πρόσληψης εργαζομένου επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ.

Σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, καθώς και των επτά παράνομα ευρισκομένων και εργαζομένων αλλοδαπών στη χώρα, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι επτά αλλοδαποί συνελήφθησαν και αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, που απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.
Επίσης, σε μία ακόμα εταιρεία που εδρεύει στα Οινόφυτα, βρέθηκαν πέντε ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ σε άλλη εταιρεία στην ίδια περιοχή επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ για έναν ανασφάλιστο εργαζόμενο και γιατί διαπιστώθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας πρόσληψης δύο εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.
Οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ: newscode


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο