Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το Σαββατοκύριακο της… συγκυβέρνησης

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο οι Έλληνες καρδιοχτυπούν. Τα προηγούμενα, κυριάρχησε το ακραίο σενάριο της χρεοκοπίας, κάτω από πέπλο… μυστικισμού και συνωμοσιολογίας από την πλευρά της Κυβέρνησης, λίγο μετά την αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα, εν μέσω της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και ως… βουητό πίσω από την εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τη δική του, εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, φαίνεται ότι θα είναι… το Σαββατοκύριακο της συγκυβέρνησης, με εφαλτήριο τις σημερινές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου στον Αθήνα 9.84, όπου ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τάχθηκε κατά του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών, έδειξε προσανατολισμένος στην εξάντληση της τετραετίας που ξεκίνησε το 2009, δεν δίστασε ωστόσο να μιλήσει για «μια κυβέρνηση που θα προκύπτει από τη στήριξη των δυο κομμάτων».
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από την ουσία του θέματος, υποστηρίζοντας ότι τις αποφάσεις θα πρέπει να τις πάρουν οι ηγεσίες των δυο κομμάτων, το γεγονός ωστόσο ότι ανοίγει και πάλι ένα κεφάλαιο το οποίο έκλεισε το βράδυ που ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε πίσω, στην πρόθεσή του να συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά, δείχνει ότι μας περιμένει… χορός σεναρίων, υποθέσεων και δημοσιευμάτων.
Έστω κι αν ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται επ’ ουδενί να συναινέσει στο λάθος, και να παράσχει άλλοθι στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία χρεώνεται τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία.
statesmen.gr


αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο