Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία για αρχαιολογικό χώρο (Πόρτο Γερμενό)

Εχθές πήγα στο Πόρτο Γερμενό και επισκέφθηκα (αργά, μετά την δύση του ήλιου) το θαυμάσιο κάστρο του. Εκεί παρατήρησα τα εξής:
-Μία πινακίδα έλεγε ότι εγκρίθηκαν 140.000 ευρώ για το φρούριο. Για αυτόν τον τεράστιο χώρο, με αυτά τα λεφτά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κόβεις τα χόρτα. Αυτό εξάλλου είναι και η μόνη ορατή παρέμβαση στο φρούριο. Κατά τα άλλα τα τείχη του καταρρέουν ενώ τα απομεινάρια των δύο πύργων περιμένουν έναν καλό σεισμό για να ισοπεδωθούν.
Αυτό δεν είναι σπουδαίο, γιατί είναι κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους αρχαιολογικούς μας χώρους.
Το σπουδαίο είναι άλλο:

-Στην βάση του πύργου που δεσπόζει στην κορυφή έχει κατασκευαστεί μια τεράστια τσιμεντένια βάση. Είναι κάπου τέσσερα επί τέσσερα σε επιφάνεια. Επειδή το έδαφος είναι κεκλιμένο από την μία πλευρά έχει κάπου ένα μέτρο ύψος. Στο κέντρο της υπάρχει μία εσοχή περίπου ενός τετραγωνικού μέτρου. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είχα μαζί μου ούτε κάμερα ούτε και κινητό τηλέφωνο για να βγάλω τουλάχιστον μια φωτογραφία. Έτσι σχεδίασα πάνω σε μία εικόνα από το διαδίκτυο για να πάρετε μία ιδέα.
Η όλη κατασκευή φαντάζει εξωπραγματική. Ποτέ δεν είδα μέσα σε αρχαιολογικό χώρο τέτοια τεράστια παρέμβαση. Δεν μπόρεσα να καταλάβω σε τι θα μπορούσε να χρησιμεύσει αυτό το τσιμεντένιο τέρας. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟ. Κάτι που φημολογείται ότι συμβαίνει σε πολλά σημεία στην Ελλάδα. Έξαλλου στον κάτω πύργο έχει εμφανιστεί μια υποχώρηση του εδάφους. Μοιάζει με τις τρύπες που γίνονται στην άσφαλτο όταν υποχωρεί το χώμα λόγω διάβρωσης. Φαίνεται ότι «κάτι» υποχώρησε εκεί.
Και δεν ξέρω αν πράγματι το τσιμεντένιο θηρίο φτιάχτηκε για να κρύψει «κάτι» στον λόφο του φρουρίου, αλλά σίγουρα η παρέμβαση αυτή είναι από μόνη της εγκληματική.
mihkour1953

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο