Της Μαρίνας Μάνη
Σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο κατέληξε (επιβεβαιώνοντας τις πρωινές πληροφορίες του Capital.gr) η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως ημερομηνία εκλογών ορίστηκε η 17η Ιουνίου.
Όπως αναμενόταν, ο Κάρολος Παπούλιας πρότεινε να παραμείνει ο Λουκάς Παπαδήμος, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε «μη δικαστικό» και παρουσίασε ως πρόταση τον Γεράσιμο Αρσένη. Κι αυτή η πρόταση απορρίφθηκε.
«Πάμε για δικαστικό» ήταν η πρώτη φράση του Πάνου Καμμένου κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, εννοώντας ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα προέρχεται από το δικαστικό σώμα.
Στη δική της δήλωση η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε πως η ίδια πρότεινε αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία να μην προχωρήσει σε καμία απόφαση που θα δεσμεύσει τη χώρα στα πλαίσια ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Με την επισήμανση ότι εάν συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός, να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία του κ.Παπούλια και των κομμάτων.
Ο κ. Πικραμμένος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
«Απ΄τον Καμμένο στον Πικραμένο»
Ο κ. Καμμένος πρότεινε πρόσωπα για υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών (τους Κ. Γράψα και Π. Ήφαιστο, αντίστοιχα), ωστόσο ο κ. Παπούλιας διευκρίνισε αμέσως πως τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα την αποφασίσει ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος.
Κατά τις πληροφορίες, όταν ακούστηκε το όνομα του δικαστικού έγινε λογοπαίγνιο ... «απ΄τον Καμμένο στον Πικραμένο», δεδομένου ότι χθες είχε αυτοπροταθεί ως πρωθυπουργός ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
(Πληροφορίες από Wikipedia): Ο κ. Π. Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιός του Όθωνα Πικραμμένου, ιδιοκτήτη της "Εταιρίας Ελληνικού και Ξένου Τύπου", με καταγωγή από την Πάτρα. Από την πλευρά του πατέρα του παππούς του είναι ο Τάκης Πικραμμένος, ιδρυτής της εταιρείας, ενώ από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από την παλιά οικογένεια Χαιρέτη.
Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ.
Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διοριζόμενος στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο υπαγόμενος στο Ε΄ τμήμα του Σ.τ.Ε. Το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2012 οπότε και ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος.
Την περίοδο 2005 - 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ενώ την περίοδο 1992 - 1993 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού. Ως δικαστικός έχει εκδώσει σημαντικές αποφάσεις. Έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη ενώ ήταν εισηγητής στην υπόθεση του δασικού νόμου (2003), στην υπόθεση του Μουσείου της Ακρόπολης και στην υπόθεση του γηπέδου της Α.Ε.Κ. απαγορεύοντας την κατασκευή του.
Πηγή:www.capital.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!
Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.