Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στη Βρετανία

ΜE μια λιτή τελετή, γεμάτη συμβολισμούς, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Ελλάδα παρέδωσε χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα ξεκινήσει σήμερα το ταξίδι της με τελικό προορισμό το Λονδίνο, όπου από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 12 Αυγούστου θα «φωτίσει» τους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Έπειτα από ένα ταξίδι μιας εβδομάδας επί ελληνικού εδάφους, το ιερό φως παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, στην πριγκίπισσα της Αγγλίας, 'Αννα, κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ (στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες), παρουσία χιλιάδων θεατών που αψήφησαν τη βροχή, αλλά και του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Τη βρετανική αντιπροσωπεία...
 συμπλήρωσαν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών του Λονδίνου και παλιός Ολυμπιονίκης των δρόμων ημιαντοχής, λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Αθλητισμού της Βρετανίας, Χιου Ρόμπερτσον και ο σταρ του βρετανικού ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι ήταν δύο μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού, οι χρυσοί ολυμπιονίκες της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας και της γυμναστικής, ο Κινέζος Λι Νινγκ.


«Εκ μέρους του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε εσάς τους Έλληνες», ήταν το κεντρικό μήνυμα της σύντομης ομιλίας του Σεμπάστιαν Κόε. Η Ολυμπιακή Δάδα περιλαμβάνει 8.000 τρύπες όσοι και οι λαμπαδηδρόμοι που συμμετέχουν στη διαδρομή της Φλόγας και έχει τρεις πλευρές, όσες και οι ολυμπιακές διοργανώσεις του Λονδίνου (1908, 1948, 2012). Στη διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκε χορός ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδος Ιγνατίου, ενώ αμέσως μετά την παράδοση ακολούθησε μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών που με την καθοδήγηση του χρυσού ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Νίκου Κακλαμανάκη, ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους Αγώνες του Λονδίνου, αλλά και στην ίδια μας τη χώρα που δοκιμάζεται, με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα μπορείς».

http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο