Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχοντας πια δώσει τον όρκο στην Βουλή των Ελλήνων ενώπιον του ελληνικού λαού, τον όρκο που προβλέπει το Σύνταγμα.


Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα του κινήματος, Μιχάλη Γιαννάκη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και συντονιστές του νομού Ευβοίας.

Θα ήθελα να σας πω ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά και ιδιαίτερα συγκινητικό για μένα να είμαστε μαζί εδώ, γιατί γίνονται πράξη τα βήματα αυτού του Κινήματος που ξεκίνησε όχι από εμένα ,αλλά από τους πολίτες, μέσα από το διαδίκτυο.


Ξεκίνησε όταν είδαν οι πολίτες να παραδίδονται σιγά- σιγά, ένας- ένας μέσα στην ελληνική Βουλή, στις δυνάμεις του μνημονίου και των τραπεζών.

Ξεκίνησε από πολίτες που είδαν να διπλασιάζονται, να δεκαπλασιάζονται δίπλα τους οι άνεργοι, να φεύγουν νέα παιδιά για μετανάστες στο εξωτερικό, όταν έβλεπαν γύρω τους επιχειρήσεις να κλείνουν, δουλειές να τελειώνουν, χωράφια να εγκαταλείπονται, όταν έβλεπαν η Ελλάδα να περνά στα χέρια των τραπεζιτών.

Ήταν τότε που αποφασίσαμε όλοι μαζί από κοινού, μέσα από το διαδίκτυο πρώτα, να πούμε ότι όχι, δεν θα παραδώσουμε την Ελλάδα. Θα αντισταθούμε στην παράδοση της Ελλάδας.

Υπάρχουν και δυνάμεις σε αυτόν εδώ τον τόπο που δεν παίρνουν εντολές ούτε από τραπεζίτες, ούτε από εκδότες, ούτε από επιχειρηματίες αλλά παίρνουν εντολές από την ελληνικό λαό, παίρνουν εντολές από τα μάτια των παιδιών τους. Και αυτοί είμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που σήμερα πλέον είμαστε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα 34 βουλευτών.

Λέω 34, διότι μαζί μας είναι και ο βουλευτής Έβρου ο κ. Ουζουνίδης, ο οποίος εξελέγη, αλλά κράτησα την έδρα στον Έβρο για αυτή την μια ημέρα προ των εκλογών προκειμένου να στείλουμε κι ένα μήνυμα:

Ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είμαστε ένα κίνημα που ενδιαφερόμαστε για το αθηνοκεντρικό κράτος, είμαστε ένα κίνημα που ενδιαφερόμαστε για όλη την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες.

Ενδιαφερόμαστε για την μητροπολιτική Ελλάδα αλλά και για τους ομογενείς, τους ομογενείς στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη.

Σήμερα δώσαμε όρκο, να φυλάττουμε πίστη στην πατρίδα ,πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, στους νόμους του ελληνικού κράτους.

Αλλά για να υπάρχει ελληνικό κράτος απαιτείται πρώτα από όλα να υπάρχει εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του κράτους.

Για να υπάρχει εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα θα πρέπει το ελληνικό κράτος, η πατρίδα μας η Ελλάδα να διοικείται από μια ελληνική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που θα εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, που θα έχει λαϊκή εντολή.

Η λαϊκή εντολή είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή για την προάσπιση της Δημοκρατίας. Το λέω αυτό διότι ουσιαστικά το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ένα:

Θα κρατήσουμε την πατρίδα μας, την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τη λαϊκή εντολή όπως την περιγράφει το Σύνταγμα στο οποίο σήμερα ορκιστήκαμε όλοι. Θα διαφυλάσσεται από τον ελληνικό λαό. Θα διαφυλάσσεται μέχρι και από το ακροτελεύτιο άκρο του Συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, μια Κοινοβουλευτική Ομάδα μιας ημέρας έχει έναν ειδικό συμβολισμό. Τώρα πια δεν ξεκινάμε όπως ξεκινήσαμε την προεκλογική εκστρατεία των εκλογών της 6ης Μαΐου, που ξεκινήσαμε λέγοντας Είμαστε Πολλοί, Είμαστε Ανεξάρτητοι, Είμαστε Έλληνες και οι περισσότεροι που ήσαστε τότε εδώ, ήσαστε ακριβώς όπως πάνω από 500 υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα αγωνίστηκαν μαζί μας, υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια μας. Όπως και 2.500 υποψήφιοι που κατέθεσαν υποψηφιότητα για να είναι υποψήφιοι.



Τους λέμε ξεκάθαρα εδώ εμείς όλοι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ότι είμαστε όλοι μαζί απλοί στρατιώτες για τη νέα μάχη που θα δώσουμε για τις 17 Ιουνίου.



Τους βλέπουμε στα μάτια τους πολίτες συνιδρυτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τις συντονιστικές μας επιτροπές, τους εθελοντές που έδωσαν τεράστια μάχη στις προηγούμενες εκλογές και τους καλούμε να τους πούμε ότι τη μια μάχη την κερδίσαμε.



Πάμε τώρα για να κερδίσουμε την δεύτερη μεγάλη μάχη, να μην είναι απλώς διψήφιο το ποσοστό μας αλλά να είμαστε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.



Και μαζί μας, μαζί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ήλθαν κοντά κινήματα του Συντάγματος, κινήματα πολιτών, ήλθε μαζί το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, ήλθε ο Νότης Μαριάς με τους Αντιμνημονιακούς Πολίτες, Σπίθες από όλη την Ελλάδα.

Σας ανακοινώνω σήμερα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πάρα πολλά κινήματα πολιτών θα έλθουν μαζί μας σε αυτή τη νέα εκλογική αναμέτρηση.



Θα είμαστε ακόμη πιο πολλοί, ακόμη πιο ανεξάρτητοι και πάντα το ίδιο Έλληνες.



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το πολιτικό μήνυμα των εκλογών ήταν απόλυτα σαφές:



Ο ελληνικός λαός είπε όχι στην ξένη κατοχή , είπε όχι στο μνημόνιο, είπε όχι στις λύσεις τραπεζιτών τύπου Παπαδήμου. Ο ελληνικός λαός ψήφισε, με σύνεση και σωφροσύνη και ανέτρεψε τη μεταπολίτευση μετά το 1974. Παρά τα εκατομμύρια τα οποία διέθεσαν τα κόμματα του χθες. Παρά το παιχνίδι που έπαιξαν τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μας απέκλεισαν σχεδόν από παντού. Δεν υπήρχαμε καν στις ειδήσεις. Δεν υπήρχαν καν οι ανακοινώσεις μας , παρά τα πρωτοσέλιδα τα οποία δεν μας φιλοξένησαν παρά ελάχιστα, καταφέραμε και σπάσαμε το κατεστημένο και καταφέραμε να μπούμε στη Βουλή με πάνω από 10% της δύναμης του ελληνικού λαού.



Πολλοί από τους Έλληνες πολίτες που προσήλθαν να ψηφίσουν δεν ήξεραν καν και ρωτούσαν «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι αυτό το κίνημα που είναι και ο Καμμένος που είναι από το διαδίκτυο, που είναι ο Ζώης , ο Μαρκόπουλος, ο Κουίκ»;



Δεν ήξεραν καν ποιοι είμαστε διότι δεν μπορέσαμε μέσα σε ένα μήνα να ανατρέψουμε μια συνήθεια πολλών ετών.



Φάγαμε λάσπη, πολλή λάσπη. Έφτασαν στο σημείο να κάνουν πλαστογραφίες και να εμφανίσουν υποψήφιο βουλευτή μας τον Βασίλη τον Χήτο από τα Γιάννενα, ότι δήθεν έπαιρνε λεφτά από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και βγαίνει η ίδια η ΕΥΠ, τους διαψεύδει και τους λέει ότι είναι κατασκευασμένα τα έγγραφά τους.



Προσωπικές επιθέσεις σε όλους μας. Χτυπήματα κάτω από τη μέση, απειλές, εκβιασμούς, προσφορές, διορισμούς. Το σάπιο δηλαδή κατεστημένο της μεταπολίτευσης προσπάθησε να μας χτυπήσει με όλα τα μέσα.



Και προσέξτε, δεν το κατάφεραν.



Τώρα πια έχουμε μπροστά μας τον επόμενο μήνα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Τα πράγματα άλλαξαν, είμαστε πια ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που ξεκίνησε από 10 Βουλευτές που είχαν τη δύναμη να πουν όχι στο μνημόνιο 2.



Από τους 10 βουλευτές συναδέλφους εκ των οποίων οι 9 είναι σήμερα μαζί μας έχοντας πάρει πάλι τη λαϊκή εντολή που σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός τους επιβράβευσε για τη σθεναρή τους στάση και για το ότι ακολούθησαν τις εντολές του Συντάγματος. Και ένα ακόμη συνάδελφος, ο Σπύρος ο Γαληνός της Μυτιλήνης, ο οποίος για λίγους ψήφους δεν πήραμε την έδρα στη Λέσβο και του δίνω την υπόσχεση όλων μας ότι θα παλέψουμε και ότι θα την πάρουμε την έδρα στη Λέσβο αυτή τη φορά όλοι μαζί.



Οι 10 Βουλευτές που ξεκινήσαμε λοιπόν, είμαστε τώρα πια 33, μια Κοινοβουλευτική Ομάδα συμπαγής , μια Κοινοβουλευτική Ομάδα την οποία πια δεν μπορούν να αγνοήσουν.



Ξέρουν οι περισσότερες και οι περισσότεροι από εσάς και το λέω γιατί είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε πραγματική εκπροσώπηση από 9 γυναίκες μέσα στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, το 1/3 δηλαδή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι γυναίκες και μάλιστα όχι επαγγελματίες πολιτικοί.



Είναι γυναίκες και μάλιστα όχι επαγγελματίες πολιτικοί, νοικοκυρές, επιστήμονες, επιστήμονες επαγγελματίες στη ζωή, μητέρες, πολύτεκνες μητέρες, μετανάστριες , γυναίκες που βγήκαν εδώ και σήμερα εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό.



Και ξεκινάμε σαν μια γροθιά, να δώσουμε τη μεγάλη μάχη.



Ποιά είναι τα νέα δεδομένα ;



Τα νέα δεδομένα είναι, ότι ουσιαστικά έχουν πέσει όλες οι μάσκες .



Αυτοί που δούλευαν τον ελληνικό λαό και εμφανιζόντουσαν ως δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις, έρχονται τώρα και αποκαλύπτονται πλήρως.



Από την μια μεριά έχουμε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δηλώνει ευθαρσώς ότι είναι ένα μνημονιακό κόμμα.



Και εν προκειμένω θέλω να συστήσω σε όλους να δείτε με πολλή μεγάλη προσοχή τα πρακτικά της συζήτησης μέσα στην συζήτηση των Αρχηγών υπό την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θα δείτε ξεκάθαρα ότι ομολογούν ότι είναι κόμμα του μνημονίου.



Έχουμε λοιπόν ένα ΠΑΣΟΚ που έχει καταρρεύσει, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ένας Παπανδρέου Ανδρέας που έλεγε ότι « η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», οποίος δεν θα παραχωρούσε ποτέ την εθνική κυριαρχία της χώρας.



Ένα ΠΑΣΟΚ που βγήκε με τον σύνθημα της εθνικής και εδαφικής κυριαρχίας όταν ξεκίνησε και που τώρα μετετράπη σε ένα κίνημα το οποίο έχει γίνει ένα απόλυτο όργανο των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.



Μια Νέα Δημοκρατία η οποία κατάφερε το απίθανο πράγμα από 30% της εκλογικής ήττας το 2009, να καταφέρει ο Αντώνης Σαμαράς να φτάσει στο 18%, ένα κόμμα το οποίο ποτέ δεν είχε πάρει αυτό το ποσοστό. Και μάλιστα αφού ουσιαστικά διέλυσε και έβαλε την ταφόπλακα σε ένα παραδοσιακό κόμμα που πολλοί εξ’ ημών ξεκινήσαμε από εκεί, έφτασε πλέον στην απόλυτη εκτέλεση του κόμματος που έχτισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που μίλησε για την «Ευρώπη των Εθνών και των Λαών».



Έφτασε στο σημείο να κάνει προσκλητήριο σε όλες της μνημονιακές δυνάμεις.



Ό, τι παραμάζωμα είχε ψηφίσει είτε το πρώτο μνημόνιο είτε το δεύτερο μνημόνιο είτε και τα δύο, η ΝΔ τους κάλεσε να πάνε μαζί για να κάνουνε τι; Ένα ευρωπαϊκό λέει μέτωπο και να βάλουνε στον Ελληνικό λαό ένα ερώτημα ευρώ ή δραχμή.



Τολμούν να βάλουν στον Ελληνικό λαό, στην συζήτηση την πολιτική τη λέξη δραχμή. Και το λέω αυτό γιατί, γιατί ενώ και στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν απειλές, τώρα πια απειλούν με πλήρη διάλυση την ελληνική εθνική οικονομία.



Δεν υπάρχει καμία διαδικασία στην Ευρωζώνη που μπορεί να οδηγήσει την χώρα στην δραχμή.



Αλλά σε κάθε περίπτωση τη δραχμή δεν θα την πάρουμε. Δεν θα πάμε πίσω στην δραχμή γιατί το ευρώ το πληρώνουνε οι Έλληνες πολίτες.



Και θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος:



Για να μπούμε στην διαδικασία της Ευρωζώνης πληρώσαμε με αίμα, με ιδρώτα με γη οι Έλληνες. Σε κάθε τι που καταναλώνει ο κάθε Έλληνας πολίτης, από το Φ.Π.Α το οποίο πληρώνει, το μεγαλύτερο μέρος πάει για να είμαστε στην ζώνη του ευρώ.



Το ευρώ δεν μας το χάρισε κανείς.



Από τα υπόγεια της Τραπέζης της Ελλάδος φύγανε βαγόνια ολόκληρα με τα αποθέματα χρυσού της χώρας για να πάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν μας έκανε κανείς την χάρη να μας βάλει μέσα στην Ευρώπη.



Η Ευρώπη γεννήθηκε στην Ελλάδα και η Ευρώπη πληρώθηκε ισότιμα για να συμμετέχει.



Και εδώ θέλω να σας θυμίσω ότι στο διάβα αυτού του χρόνου, της δεκαετίας, μπήκανε δυνάμεις και πληθυσμός σε αυτή την Ευρώπη χωρίς να πληροί κανένα κριτήριο. Και εμείς πληρώσαμε για αυτούς.



Αναφέρομαι στην πρώην Ανατολική Γερμανία όταν ενσωματώθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ουσιαστικά δεν πληρούσε κανέναν από τους όρους εισόδου.



Και εμείς ως Έλληνες, πλούσια χώρα και με αρκετά καλά οικονομικά στοιχεία τότε, δεν είπαμε ποτέ, μα ποτέ, «πώς βάζετε όλους αυτούς στη Ευρωπαϊκή Ένωση και ‘ μεις πληρώνουμε για σας»; Γιατί εμείς είμαστε και Δημοκράτες είμαστε και Ευρωπαίοι.



Η Ευρώπη λοιπόν αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μία κρίση, μία κρίση τεράστια. Και το ερώτημα δεν είναι το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Είναι είτε Ευρώπη των Εθνών είτε Ευρώπη των τραπεζών και αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί.



Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν έπαψε πια να είναι ένα Ευρωπαϊκό κόμμα. Είναι ένα κόμμα που το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα των Τραπεζών και των Τραπεζιτών.



Επίσης, μία καινούργια πολιτική δύναμη ανεδείχθη σ’ αυτές τις εκλογές, η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.



Ένα κόμμα που πράγματι όταν ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία μιλούσε για καταγγελία του Μνημονίου.



Η καταγγελία βέβαια του Μνημονίου όταν άρχισε να φτάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κοντά στην εξουσία, μετετράπη οβιδιακά και έγινε αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Τα ίδια δηλαδή ακριβώς τα οποία λένε και τα υπόλοιπα Μνημονιακά κόμματα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.



Και ερωτώ: Να αναδιαπραγματευτείς το Μνημόνιο με ποιον; Με εκείνον που σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό; Ποιο Μνημόνιο; Το Μνημόνιο το οποίο δεν εκτελέσανε; Το αντισυνταγματικό και άκυρο μνημόνιο το οποίο λέγανε μέχρι χθες;



Οι δυνάμεις λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες παρέδωσαν την αντιμνημονιακή ρητορική τους και την καταγγελία την μετέτρεψαν ουσιαστικά σε αναδιαπραγμάτευση θα πρέπει να ξέρουν ότι κύριους αντιπάλους δεν έχουν τα Συν – Μνημονιακά κόμματα αλλά έχουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες.



Μη ξεχνάμε ότι πέρα της οικονομικής πολιτικής στην οποία έχουμε τεράστιες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ , όπως η βαριά φορολογία την οποία άρχισαν πλέον να λένε διάφορες συνιστώσες.



Να λένε και από ένα οικονομικό πρόγραμμα σε κάθε κανάλι.



Άλλος να λέει ότι θα βάλει 1% επί του τζίρου, άλλος να λέει ότι θα έχει δικό του πρόγραμμα οικονομικό που θα φορολογήσει π.χ. τη ναυτιλία με βαριά φορολογία με αποτέλεσμα να χάσει εντελώς η Ελλάδα τη ναυτιλία της, άλλος να λέει το ένα και άλλος να λέει το άλλο.

Αλλά μην ξεχνάμε ότι μέσα στις συνιστώσες αυτές υπάρχουν και συνιστώσες σαν το «Ξεκίνημα», σαν τις συνιστώσες εκείνες οι οποίες εμφανίστηκαν στη Θράκη στο παρελθόν με τις οποίες έχουμε κάθετες διαφορές στα εθνικά θέματα.



Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Δημοκρατίας, τα Σκόπια και είπε ξεκάθαρα πριν από λίγο καιρό ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το θέμα της ονομασίας.



Εμείς λέμε λοιπόν ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα.



Η λέξη Μακεδονία δεν πουλιέται, η Μακεδονία είναι Ελληνική και δεν διαπραγματευόμαστε με κανένα τρόπο το όνομα της Μακεδονίας.



Στη Θράκη έχει ξεκινήσει πλέον μία προσπάθεια καθαρά και από το Μνημόνιο αλλά και από άλλες Μη Κυβερνητικές δήθεν Οργανώσεις, οι οποίες δυστυχώς έχουν την έδρα τους στην Ευρώπη, να μιλάνε, να αρχίζουν να μιλάνε, για ανατροπή της συνθήκης της Λωζάννης. Να μιλάνε δηλαδή ουσιαστικά για την αλλαγή του καθεστώτος της Θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης, σε Εθνική μειονότητα.



Αυτό βέβαια δεν είναι καινούργιο. Μπορεί να το λένε κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, αλλά θα σας θυμίσω ότι ήταν η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου πριν από αρκετά χρόνια σε περιοδικό ποικίλης ύλης που είπε ότι δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού το θέμα της εθνικής ή της θρησκευτικής μειονότητας.



Αυτό είναι ίσως και το πιο σοβαρό εθνικό θέμα που θα αντιμετωπίσουμε άμεσα, διότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο σχεδιασμός και της Τουρκίας στην περιοχή της Θράκης μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής είναι να δημιουργήσει σοβαρό μειονοτικό θέμα.



Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την προσπάθεια που γίνεται μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δήθεν Εθνικά μειονοτικά δικαιώματα. Και βλέπουμε ότι παράλληλα με τις θέσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, τις ίδιες θέσεις έχει και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.



Τα δύο κόμματα προκειμένου να πάρουν λίγους ψήφους στην Θράκη από τους Μουσουλμάνους Έλληνες, δεν βάζουν υποψηφίους Έλληνες Μουσουλμάνους, αλλά βάζουν υποψηφίους υπαλλήλους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, ανθρώπους που δημόσια δηλώνουν ότι αισθάνονται Τούρκοι, ανθρώπους που συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις που φέρνουν σε σοβαρό κίνδυνο πλέον τη Θράκη.



Και βεβαίως τη μεγαλύτερη απειλή σ’ αυτό, είναι το Μνημόνιο 2 το οποίο προβλέπει ειδική Οικονομική Ζώνη στη Θράκη που θα είναι ουσιαστικά υπό τον έλεγχο των Επενδυτών δηλαδή των Γερμανών που ήδη έχουνε κάνει την προσφορά.



Τα κόμματα λοιπόν αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις εκλογές, είναι ουσιαστικά ένα κόμμα. Τα δύο Μνημονιακά αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ.



Πριν από λίγες ώρες στην διάσκεψη αρχηγών (θα σας θυμίσω) ότι τα μεν δύο πρώτα ψηφίσανε για Υπηρεσιακό λέει πρωθυπουργό τον υπάλληλο των Τραπεζών τον Λουκά Παπαδήμο, ο δε ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του για τον Γεράσιμο Αρσένη, ψήφισε και πάλι για πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο, δηλαδή εκείνον τον οποίο κατηγορούσε μέχρι χθες.



Η μόνη δύναμη λοιπόν η οποία θα δώσει την μάχη ελληνικά, καθαρά, και εναντίον του μνημονίου, συγκρουόμενη απευθείας με τους τραπεζίτες που έχουν φέρει εδώ την πατρίδα μας, είμαστε εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.



Είμαστε εξάλλου το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα, το μόνο κόμμα που έχει σαφείς θέσεις, για το τι θα κάνει την πρώτη μέρα που θα αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου.



Είμαστε οι πρώτοι που λέμε τι θα γίνει τις πρώτες 30 μέρες, πρώτα απ’ όλα στα οικονομικά, με την αρχή διερεύνησης του επαχθούς χρέους.



Είμαστε εκείνοι που λέμε ότι αφού γίνει ο λογιστικός έλεγχος θα προχωρήσουμε ουσιαστικά, μέσα στις πρώτες αυτές μέρες στις 30 στις 45 μέρες που θα γίνει ο λογιστικός έλεγχος στην καταγγελία του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους.



Είμαστε οι μόνοι που τολμάμε να το πούμε ευθέως:



Λέμε ότι από τις πρώτες 30 μέρες θα ανακηρύξουμε την ελληνική ΑΟΖ μαζί με τις επτά προτάσεις στις οποίες θα βασιστεί η διακυβέρνηση μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης που θα προκύψει στις 17 Ιουνίου του 2012 δίνοντας μας ουσιαστικά την διακυβέρνηση του τόπου.



Κι αυτό δεν είναι σενάριο φαντασίας. Δεν είναι κάτι το οποίο το λέμε για να το λέμε, γιατί οι τελευταίες εξελίξεις τις τελευταίες μέρες έδειξαν και το εξής:



Ότι κάποιοι γράφουν προγράμματα όχι για να τα υλοποιήσουν, αλλά για να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό, και όταν ήρθε η ώρα που έπρεπε να πούνε «ναι αναλαμβάνουμε να κυβερνήσουμε, αναλαμβάνουμε να σώσουμε την πατρίδα μας, αναλαμβάνουμε να σταματήσουμε αυτή την διολίσθηση του ελληνικού λαού και να κυβερνήσουμε» εκεί έκαναν πίσω.



Αρχίσανε τις διάφορες δικαιολογίες. Μια φταίει το ένα, μια φταίει το άλλο.



Και πάλι εμείς εκεί εμφανιστήκαμε και τους λέμε:



Ακούστε να δείτε: Εμείς είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το καράβι της Ελλάδος στη φουρτούνα και να το πάμε μπροστά χωρίς να το βουλιάξουμε.



Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αναλάβαμε την δυνατότητα διακυβέρνησης του τόπου και τους καλέσαμε να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.



Γιατί είναι άλλο να προγραμματίζεις και να λες ότι θα κυβερνήσεις και άλλο να λες όταν έρθει η ώρα «δώσμου τα κλειδιά του αυτοκινήτου».



Και εδώ είναι που κάνουμε τη μεγάλη διαφορά.



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν τα περιφερειακά προγράμματα τα οποία αφορούν την παιδεία, αφορούν την υγεία, αφορούν την αγροτική ανάπτυξη αφορούν την κάθε περιφέρεια ξεχωριστά.



Πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες τι θα κάνουμε σε κάθε τομέα, και πότε θα το κάνουμε, και πόσο κοστίζει και πως θα γίνει αυτό.



Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα σας πω ότι ξεκινάει πια μες στην την ερχόμενη εβδομάδα η δημόσια διαβούλευση, για τις προτάσεις σε κάθε τομέα.



Ήδη έχουμε συλλέξει πάνω 2.500 προτάσεις τον τελευταίο μήνα, τον προεκλογικό μήνα, από πολίτες, τις οποίες επεξεργαζόμαστε για τις βγάλουμε στην δημόσια διαβούλευση.



Θα είναι το όπλο σας μαζί με το πρόγραμμα μας, την πρόταση μας για την οικονομική πολιτική, την εθνική ανταπάντηση, για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα.



Αυτός ο προεκλογικός αγώνας είναι ένας αγώνας ενός μηνός, ένας αγώνας που όπως είπα και πριν, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα.



Εμείς θα παραμείνουμε με κύριο γνώμονα την ηθική και την πίστη στις αρχές μας.



Δεν θα πέσουμε στο επίπεδο τους να κάνουμε έναν αγώνα προκειμένου να δυσφημίσουμε τον αντίπαλο, η να κάνουμε ζημιά στον αντίπαλο με ψεύδη, φανταστικά σενάρια η με την βοήθεια πληρωμένων κονδυλογράφων.



Εμείς θα βγούμε έντιμα και καθαρά, απέναντι στους πολίτες με την δική μας πρόταση, λέγοντας τους ότι είμαστε ικανοί να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.



Δυστυχώς όμως τα πράγματα στην οικονομία κάθε μέρα γίνονται και χειρότερα.



Θέλω λοιπόν να είμαι απόλυτα σαφής και προς όλους σας και προς τον ελληνικό λαό και να σας πω, ότι έχουμε ένα δεδομένο:



Για πρώτη φορά θέλησαν και είπαν ότι ουσιαστικά το μνημόνιο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ότι ουσιαστικά η χώρα μας έχει φτάσει στα όρια της σε σχέση με την ρευστότητα. Ότι δεν έχει να πληρώσει πλέον. Και με αυτό παραδέχονται ουσιαστικά ότι το μνημόνιο 2 και το μνημόνιο 1 απέτυχαν πλήρως.



Η πολιτική για την οποία καλούν τον ελληνικό λαό να τους ψηφίσει είναι αποτυχημένη.



H λύση είναι μία άλλη πολιτική. Αυτή που εμείς προτείνουμε. Μία κυβέρνηση με σταθερή πολιτική εξόδου της χώρας από το μνημόνιο άμεσα. Με ανάπτυξη. Με μείωση άμεσα της φορολογίας.

Μείωση της φορολογίας και ανάπτυξη.



Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για ανάπτυξη όταν εδώ στη Χαλκίδα π.χ. πάει κανείς να πιει ένα καφέ, όπως ένας τουρίστας ο οποίος θέλει να επισκεφθεί αυτή την πανέμορφη πόλη ή τα ενδότερα της Εύβοιας και να πληρώνει τον καφέ Espresso 3, 4, 5, 6 ευρώ! Όταν έχει 23% ΦΠΑ! Όταν ο επαγγελματίας ο οποίος ουσιαστικά πουλάει τον καφέ αυτόν έχει να πληρώσει 45% φόρο!



Υπάρχει κανένα περιθώριο ανάπτυξης με αυτά τα δεδομένα;



Κανένα! Κανένα!



Η ανάπτυξη λοιπόν δεν έχει σταματήσει μόνο επειδή έχουν αποφασίσει οι ελληνικές κυβερνήσεις να βάλουν υψηλούς φόρους, αλλά επειδή η τρόικα, οι συγκεκριμένοι τραπεζίτες και τοκογλύφοι επιβάλλουν στην πατρίδα μας να πνιγεί!



Επιβάλλουν τέτοιου είδους μέτρα ώστε να μην μπορεί να δουλέψει ο κύριος κορμός της χώρας που είναι ο τουρισμός.



Δε μπορεί να δουλέψει.



Οι παραγωγοί προϊόντων βλέπουμε ότι έχουν φτάσει σε σημείο πια, η κτηνοτροφία, η αγροτική παραγωγή να έχει ένα τεράστιο κόστος όσον αφορά το δανεισμό.



Έχει φτάσει 12% το επιτόκιο δανεισμού της Αγροτικής Τράπεζας.



Εγκαταλείπεται η ελληνική περιφέρεια.



Φτάνουμε σε σημείο ένα προϊόν που ξεκινάει από τον παραγωγό στο ένα ευρώ να φτάνει στα 8 ευρώ στην αγορά!



Ο καταναλωτής έχει φτάσει στο απροχώρητο!



Και γίνεται και το χειρότερο:



Παρέχουν τώρα τις εγγυήσεις της Αγροτικής Τράπεζας προς τον EFSF. Όπως επίσης και τις εγγυήσεις για τις ανάσες των υπολοίπων ελληνικών τραπεζών που είναι στο μηχανισμό στήριξης.



Τι σημαίνει αυτό;



Αυτό σημαίνει ότι όποτε το επιθυμήσουν θα μπορέσουν να έχουν στην κατοχή τους το 70% της ελληνικής καλλιεργήσιμης γης παίρνοντας την Αγροτική Τράπεζα.



Την ίδια στιγμή η Νέα Τάξη Πραγμάτων, γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα, έρχεται και εγκρίνει το νέο διατροφικό κώδικα, τον Codex Alimentarius. Που τι λέει;



Απαγορεύεται να σπείρεις. Απαγορεύεται να καλλιεργήσεις.



Γιατί; Γιατί θέλουν να μετατρέψουν τους πολίτες σε αριθμούς.



Εμείς το επισημάναμε. Και το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή.



Ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία κακή διακυβέρνηση. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρό σχέδιο υποταγής της χώρας σε μία δικτατορία των τραπεζών, σε μία Νέα Τάξη Πραγμάτων.



Θα μας βρουν απέναντί τους!



Θα τους νικήσουμε στην Ελλάδα, θα τους νικήσουμε στην Ευρώπη. Θα προτείνουμε στον ελληνικό λαό τη λύση που θα οδηγήσει ουσιαστικά στην απελευθέρωση της χώρας.



Καμία ελληνική οικογένεια πια δε μπορεί να ζήσει κάτω από αυτό το καθεστώς.



Φτάσαμε 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. 484.000 παιδιά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας! Είναι απίστευτα τα νούμερα τα οποία δίνονται πλέον σε διεθνείς οργανισμούς. Έχουμε φτάσει 6 εκατομμύρια Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας!



Και αυτό που θα οδηγήσει;



Αυτό φοβάμαι πολύ ότι εάν δεν παρθεί τώρα μία απόφαση σε αυτές τις εκλογές, που είναι η τελευταία ευκαιρία, θα οδηγήσει σε λαϊκές εξεγέρσεις.



Εμείς αποτελούμε την εγγύηση και τη σταθερότητα στον τόπο.



Το λέμε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό. Εμείς θα κυβερνήσουμε την Ελλάδα για να φέρουμε σταθερότητα, να φέρουμε την ανάπτυξη, να φέρουμε την ασφάλεια. Πρέπει να μας εμπιστευθούν. Πρέπει να μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός.



Και είναι στο χέρι σας, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στους υποψηφίους μας να προχωρήσουμε σε αυτή την περίοδο του ενός μηνός, στο να πείσουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Να πείσουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα επισκεπτόμενοι κάθε ελληνικό σπίτι. Παίρνοντας μαζί τους καλύτερους. Τους εντιμότερους. Τους Έλληνες πολίτες. Και σας βεβαιώνω ότι τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα.



Εμείς δεν πάμε να αποτελέσουμε μία δύναμη που ουσιαστικά θα παραμείνει στα έδρανα της αντιπολίτευσης.



Αυτό που ζητάμε είναι να μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός που με ασφάλεια, με σκληρή δουλειά βέβαια, αλλά με εντιμότητα και με σημαία μόνο την Ελλάδα, θα βγάλουμε τον ελληνικό λαό από αυτό το δράμα.



Δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτό. Θέλει δουλειά. Αλλά θέλει και πίστη.



Όταν οι Έλληνες αποφασίσουμε, όταν αποφασίσουμε ότι θα απελευθερωθούμε, το έχουμε καταφέρει στην ιστορία μας εδώ και πάρα πολλές χιλιάδες χρόνια απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους.



Και τώρα θα το κάνουμε.



Σας εύχομαι καλή δύναμη στην προεκλογική αυτή εκστρατεία.



Σας εύχομαι να κοιτάτε στα μάτια στον κόσμο που σας κοίταξε ο ελληνικός λαός και σας εμπιστεύθηκε με χιλιάδες σταυρούς και ψήφους ο καθένας.



Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη αυτή που θα φτάσει την πατρίδα μας στην υπερηφάνεια. Θα βγάλει τον Έλληνα από την εξαθλίωση. Θα βγάλει την απειλή από την ελληνική οικογένεια.



Θα κάνουμε πάλι τους Έλληνες να χαμογελούν. Θα πάρουμε πίσω την Ελλάδα.



Καλή δύναμη σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο