Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τα συν και τα πλην της επιλογής Φράγκου για ΥΕΘΑ,ο Κωσταράκος και τα Abrams

Ότι προκαλεί …φουρτούνα κάθε φορά που εμφανίζεται.Αλλά και όταν εξαφανίζεται τον αναζητούν.Ο στρατηγός Φ.Φράγκος το ΄χουμε ξαναγράψει, έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς.Συνεπώς η απόφαση για τοποθέτησή του στη θέση του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ προκάλεσε ποικίλα σχόλια.


Να πούμε κατ΄ αρχήν ότι θεωρούμε λάθος την απόφαση να αλλάξει ο ΥΕΘΑ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.Η κατάσταση είναι περίεργη και η συνεργασία που είχε αναπτυχθεί μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας δεν έπρεπε να διαταραχθεί.Δεν αναφερόμαστε καν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο στις 20 και 21 Μαίου που κανονικά θα επέβαλε να μην γίνουν...
 αλλαγές.Παρόλα αυτά η απόφαση ελήφθη και έχει συν και πλην.

Πολλοί λένε ότι ο στρατηγός Φράγκος μέσα στην ένταση που προκάλεσε η απόφαση για την αποστρατεία του είχε “χρεώσει” και στον Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκο,την αρνητική εξέλιξη.Αυτό εκ των πραγμάτων δημιουργεί ένα “ψυχρό” κλίμα ,το οποίο πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί.

Δύσκολο θα είναι επίσης να λειτουργήσει ο Φράγκος με “κοστούμι” κι όχι με στολή που δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που την έβγαλε.

Από την άλλη βέβαια είναι θετικό ότι γνωρίζει τα θέματα και τη λειτουργία των Επιτελείων.

Ειδικά γνωρίζει το θέμα των αρμάτων μάχης Abrams αφού ήταν ο πρώτος που το χειρίστηκε.Και ίσως προλάβει στο μικρό χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στη θέση του ΥΕΘΑ να προχωρήσει τις διαδικασίες για την μεταφορά των αρμάτων μάχης.

Όσο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ; Ο Αβραμόπουλος έλεγε χθες ότι θα αφήσει πλήρη φάκελο για τον επόμενο ΥΕΘΑ.

On Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο