Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η σύσκεψη και η στάση της αστυνομίας

Τα αίσχη που προκάλεσαν... άγνωστοι, σύμφωνα με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, εις βάρος της αποστολής του Παναθηναϊκού και η λήψη απόφασης για την έναρξη και τη μορφή διεξαγωγής των τελικών της Α1, θα αποτελέσουν το βασικό αντικείμενο της μεσημεριανής (16:00) σύσκεψης στα γραφεία της ΓΓΑ.


Ο γενικός γραμματέας Aθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής είναι αυτός που θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει την αστυνομία προ των ευθυνών της, αφού είναι κοινή η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί πως φέρει ευθύνες για τα ελλειπή, όπως αποδείχτηκε, μέτρα φρούρησης της διαδρομής που θα ακολουθούσε χθες το πούλμαν του Παναθηναϊκού.


Η αρχική πρόθεση του γενικού γραμματέα Aθλητισμού, ήταν να θέσει και θέμα έναρξης και ολοκλήρωσης της διαδικασίας των τελικών με την παρουσία μαθητών σε όλα τα παιχνίδια, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται ότι τελικά δεν θα υπερισχύσει, αφού είναι βέβαιο ότι θα συναντήσει αντιδράσεις και από τον ΕΣΑΚΕ -το προανήγγειλε χθες ο Οικονομίδης- και από τις ίδιες τις ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να απαιτήσει ο κ. Μπιτσαξής, είναι η εφαρμογή και τήρηση των νόμων προς πάσα κατεύθυνση και η διενέργεια όλων εκείνων των κινήσεων από την πλευρά της αστυνομίας, ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι... άγνωστοι -κατά την ΚΑΕ Ολυμπιακός- οπαδοί που με οργανωμένο σχέδιο δράσης, στόχευσαν κατά της αποστολής του Παναθηναϊκού και έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στη λήψη της οριστικής απόφασης για τον τρόπο και το χρόνο διεξαγωγής των τελικών της Α1, καθοριστικότατο ρόλο θα παίξει η εισήγηση της αστυνομίας, καθώς ο Πάνος Μπιτσαξής θα θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξή τους, την εγγύηση από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. για την εκπόνηση τέτοιων σχεδίων ασφαλείας, ώστε να μη συμβεί το παραμικρό.


OnSports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο