Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Οι πυροσβέστες πενθούν τον 28χρονο συνάδελφό τους Χρήστο Χαϊδά

Ο αδικοχαμένος Πυροσβέστης έλκει καταγωγή από το Κουμαρίτσι Φθιώτιδας, από την πλευρά της μητέρας του...



Στο πένθος βυθίστηκε το Πυροσβεστικό Σώμα χθες, μετά τον χαμό του Χρήστου Χαϊδά κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ελευσίνα.

Για τον καλύτερο συντονισμό της πυρκαγιάς, στο σημείο έσπευσε ο υποστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής στην Αττική. Οδηγός στο αυτοκίνητό του ήταν ο άτυχος Χρήστος Χαϊδάς, που μόλις έφτασε στο σημείο θέλησε να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

Ωστόσο, ο 28χρονος άρχισε να νιώθει δυσφορία από την έλλειψη οξυγόνου και την αυξημένη θερμοκρασία που επικρατούσαν στην περιοχή. Κλήθηκε ασθενοφόρο, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Εκεί, διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του. Για τις ακριβείς αιτίες, διεξάγεται νεκροψία - νεκροτομή.

Η ανακοίνωση των συναδέλφων του:

<<Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και οδύνη για τον θάνατο ενός ακόμα συναδέλφου μας του Χαϊδά Χρήστου, ετών 28, ο οποίος έχασε την ζωή του σε κατάσβεση πυρκαγιάς χτες στην Ελευσίνα. Προστίθεται δυστυχώς ένα ακόμα θύμα στον μακάβριο μακρύ κατάλογο των ηρωικών μας συναδέλφων που έδωσαν την ζωή τους τιμώντας τον όρκο τους για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του Έλληνα πολίτη. Ο όρκος αυτός αποτελεί άλλωστε για όλους εμάς στάση ζωής, χωρίς αυτό δυστυχώς να έχει αναγνωριστεί δεόντως από την Ελληνική πολιτεία, η οποία μας απαξιώνει συνεχώς αρνούμενη να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα της εργασίας μας.

Δεν χρειαζόμαστε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις πλέον, οι οποίες εύκολα θα ξεχαστούν και θα ειπωθούν ξανά όταν θα θρηνήσουμε το επόμενο θύμα. Τίποτα δεν απαλύνει τον πόνο όλων και περισσότερο των οικείων του ηρωικού μας συναδέλφου, οποίος θυσιάστηκε στο καθήκον. Οφείλουμε όμως να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό ώστε να αποτρέψουμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού μας συναδέλφου, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Επίσης συμπαραστεκόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο στους τραυματίες από τις χθεσινές πυρκαγιές συναδέλφους μας, οι οποίοι δίνοντας την μάχη με τις φλόγες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους.>>

Ποιος ήταν ο Χρήστος Χαϊδάς

«Χάθηκε το καλύτερο παιδί», λένε συνάδελφοί του

Στο άκουσμα της είδησης του χαμού του 28χρονου πυροσβέστη, οι συνάδελφοί του στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής σάστισαν. Ο Χρήστος Χαϊδάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του και είχε καταφέρει να κερδίσει τη συμπάθεια και την εκτίμησή τους. «Χάθηκε το καλύτερο παιδί», μας είπαν χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η καταγωγή του, ωστόσο, είναι από την Καρδίτσα και τη Φθιώτιδα. Ο άτυχος πυροσβέστης δεν πρόλαβε να παντρευτεί, ούτε να αποκτήσει παιδιά...

Στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η εργατικότητα και ο χαρακτήρας του ήταν εκείνα που έκαναν και τον περιφερειάρχη Παπαγεωργίου να τον επιλέξει για οδηγό του.

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αυταπάρνηση για να δικαιώσουμε τους πεσόντες στο καθήκον συναδέλφους μας. Καλό ταξίδι, Χρήστο», δήλωσε στο «Εθνος» ο Δημήτρης Σταθόπουλος, γραμματέας της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής.

Η κηδεία του Χρήστου θα γίνει στις 11:00΄ το πρωί της Παρασκευής, στους Αγίους Αναργύρους στην Αθήνα.

LamiaReport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο