Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ισπανία: Έως και 62 δισ. ευρώ οι ανάγκες των τραπεζών

Οι ισπανικές τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια ύψους έως 62 δισ.
ευρώ για να απορροφήσουν τις ζημιές τα προσεχή έτη, σύμφωνα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δύο ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων, στα οποία θα στηριχτεί το επίσημο αίτημα της ισπανικής κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για πακέτο στήριξης που θα τη βοηθήσει να εξυγιάνει το χρηματοπιστωτικό της κλάδο.


Σύμφωνα με Ισπανούς αξιωματούχους, η αμερικανική συμβουλευτική Oliver Wyman εκτιμά πως οι ισπανικές τράπεζες θα χρειαστούν μεταξύ 51-62 δισ. ευρώ σε περίπτωση που επαληθευτεί το δυσμενές οικονομικό σενάριο, ενώ η γερμανική Roland Berger τοποθετεί τις ανάγκες στα 51,8 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να θέσουν ένα όριο στην παρατεταμένη τραπεζική κρίση της Ισπανίας, οι δύο συμβουλευτικοί οίκοι διεξήγαγαν stress tests στα δανειακά χαρτοφυλάκια του κλάδου για να εκτιμήσουν τις πιθανές ζημικές υπό το βασικό σενάριο αλλά και το δυσμενές σενάριο έως το 2014. Ανέλυσαν την ικανότητα του κλάδου να απορροφά τις απώλειες και παρείχαν εκτιμήσεις για τα πιθανά κεφαλαιακά ελλείμματα και στα δύο σενάρια.

Η ισπανική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει αυτές τις δύο εξωτερικές αξιολογήσεις, σε συνδυασμό με αυτή που παρουσίασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τοποθετεί τις επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες στα 37 δισ. ευρώ, για να αποφασίσει πόση βοήθεια θα ζητήσει από τα ταμεία της Ε.Ε.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο