Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στον «Ξένιο Οίκο ΑΨΗ» στο Εμπόριο Πτολεμαΐδας

Την Παρασκευή, 22 Ιουν 2012, στον «Ξένιο Οίκο ΑΨΗ» στο Εμπόριο Πτολεμαΐδας
οργανώνεται η πρώτη Μουσική Βραδιά Καλοκαιριού 2012.


Στο ξενοδοχείο Άψης (αγροτουριστικός ορεινός ξενώνας) στον καταπράσινο κήπο, κάτω από τα αστέρια, τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού, προσκαλούμε τους φίλους και επισκέπτες να περάσουν στην δροσιά, κάτω από τις υπέροχες καστανιές, βραδιές μουσικής, στις Μουσικές Βραδιές Καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα «Μουσικές Βραδιές Καλοκαιριού» για το θέρος 2012 ξεκινάει την Παρασκευή 22 Ιουν, στις 22.00 με τους Παραβάτες (εντεχνο-ελαφρολαικο πρόγραμμα) και θα συνεχίσει κάθε Παρασκευή στο Ξενοδοχείο του ΑΨΗ στο Εμπόριο Πτολεμαΐδος. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η δροσιά και η ποιοτική μουσική δωρεάν και ανεκτίμητες! Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες (24630 62201) στην σελίδα του ξενοδοχείου Apsis Hotel www.apsishotel.gr και στο facebook.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Jack Lang. Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Ο Ξενώνας ΑΨΗ βρίσκεται σε 710 μ υψόμετρο, σε 10 λεπτά από την Πτολεμαϊδα (προς Βλάστη), απέχει μισή ώρα από την Κοζάνη, μισή ώρα από τα Γρεβενά, μισή ώρα από το Αμύνταιο, μισή ώρα από Νυμφαίο, λιγότερο από ώρα από Καστοριά, μιάμιση ώρα από Θεσσαλονίκη και μία ώρα από τα τρία σημαντικά χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής. www.apsishotel.gr

Με ακόμα (μετά από 23 χρόνια χρηματοδοτήσεων του αγροτουρισμού) ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο για τον αγροτουρισμό, οι επαγγελματίες αγρότες αισθάνονται ακάλυπτοι, βλέποντας να υφαρπάζεται η δραστηριότητα του αγροτικού επαγγέλματος, που είναι ο αγροτουρισμός, από επιτήδειους επιχειρηματίες, οι οποίοι στην ουσία προσφέρουν υπηρεσίες Τουρισμού Υπαίθρου, αλλά αρέσκονται στο Brand name αγροτουρισμός (μέχρι να το καταστρέψουν), αφού άλλωστε πολλοί υπέκλεψαν και τις χρηματοδοτήσεις, που θεωρητικά ήταν των αγροτών και εξασφαλίσθηκαν από τους αγρότες για τους αγρότες. Με την συνεχή αφαίμαξη του αντικειμ’ένου των αγροτικών επαγγελμάτων και τις κομματικές παλινωδίες προβλέπεται η δραματική μείωση των επαγγελματιών αγροτών μέχρι το 2021 κατά -25,7%, ενώ θα έπρεπε να αυξηθεί με ταχύς ρυθμούς.

Την Παρασκευή, 22 Ιουν 2012, στον «Ξένιο Οίκο ΑΨΗ» στο Εμπόριο Πτολεμαΐδας, οι Μουσικές Βραδιές Καλοκαιριού, δίνουν μια ευκαιρία σε όλους να εκδηλώσουν το ζωντανό ενδιαφέρον τους για την ΥΠΑΙΘΡΟ. 24630 62201.



Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο