Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Προς Εθνική Ελλάδος: Κάντε το όπως ο Jesse Owens - Δώστε ένα μάθημα στην Α.Μέρκελ

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, θα
ταξιδέψει στην Πολωνία, στο Γκντανσκ, για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της χώρας της και της Ελλάδας.


Όπως γίνεται αντιληπτό, το παιχνίδι πλέον αποκτά άλλη σημασία και πρόκειται για το ίδιο το εθνικό γόητρο της χώρας. Μια νίκη της Εθνικής δεν θα είναι απλά "μία ακόμα νίκη", αλλά ανάσα αισιοδοξίας σε ένα λαό και ελπίδα.

Θα είναι νίκη και επικράτηση επάνω στον λαό και στην ηγεσία του που τόσο στον Β΄'Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο και τώρα προκαλούν δεινά και πόνο στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό.

Μια νίκη επί της εθνικής Γερμανίας και μάλιστα μπροστά στην Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ, ισοδυναμεί με την νίκη του έγχρωμου Αμερικανού Τζέσε Όουενς απέναντι στους "Άρειους" του Αδόλφου Χίτλερ, μπροστά στον Γερμανό δικτάτορα. Μια επικράτηση του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Τότε, του Ελεύθερου Κόσμου απέναντι στον Ολοκληρωτισμό. Σήμερα των ελεύθερων ανθρώπων απέναντι στους τραπεζίτες.

Πλέον δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας. Παίζεται η τιμή ολόκληρης της χώρας και το ότι πάει η ίδια η Μέρκελ για να τον παρακολουθήσει, μόνο τυχαίο δεν είναι: Ποντάρει στην ήττα των Ελλήνων και στην απόδειξη της "γερμανικής υπεροχής" απέναντι στους "λιγδιάρηδες", όπως αποκαλούσαν οι Γερμανοί στην Β'ΠΠ, τους Έλληνες.

Κάποιοςς Βρετανός φιλόσοφος είχε πει ότι "Το ποδόσφαιρο είναι οι πολεμικές συγκρούσεις του παρελθόντος στην Ευρώπη". Ας δείξουμε στους Γερμανούς για άλλη μια φορά τι αξίζουμε, όπως στην μάχη των Οχυρών και στον απελευθερωτικό αγώνα 1941-1944. Να φύγουμε νικητές από το γήπεδο όπως είχε φύγει και ο φτωχός Τζέσσε Όουενς το 1936...

O νέος πρωθυπουργός Α.Σαμαράς θα λείπει από αυτή την μάχη; Ούτε γι'αστείο δεν θέλουμε να το σκεφθούμε...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο