Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Νέες Συνεργασίες στην Ύπαιθρο

Ανταποκρινόμενη στην έντονη αναζήτηση Νέων Συνεργασιών στην Ύπαιθρο η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού της
Συμβουλίου στις 16-6-2012 εξειδίκευσε τον τίτλο του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, 6-9 Σεπ 2012, στο Ελατοχώρι Πιερίας, σε «Νέες Συνεργασίες στην ΥΠΑΙΘΡΟ», περιλαμβάνοντας:


1. Την αποτυπούμενη σε έρευνες και συνέδρια έντονη αναζήτηση νέων συνεργασιών από νέους και μορφωμένους ανθρώπους για επιστροφή στην ύπαιθρο.

2. Την ανάγκη για ανασύνταξη των παραγόντων του αγροτικού τομέα και της αγροτικής κοινωνίας για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις τόσο τις σημερινές, όσο και των επόμενων δεκαετιών (διατροφή 9 δις ανθρώπων).

3. Την λιγώτερη καλλιεργήσιμη γη, το λιγότερο νερό, την ερημοποίηση & υποβάθμιση της γης, την επιθυμία για λιγότερα φάρμακα & χημικά λιπάσματα και την ακριβότερη ενέργεια.

4. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αγροτικός κόσμος στην επάνοδο της Ελλάδος σε τροχιά ανάπτυξη.

5. Την επιβαλλόμενη αξιολόγηση και ενσωμάτωση της σύγχρονης καινοτομίας, έρευνας και αγροτεχνολογίας στο αγροτικό προϊόν

6. Την επισήμανση ότι σε περιόδους κρίσης οι κοινωνίες ανταποκρίνονται επιτυχέστερα με ενδυνάμωση της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας και του συνεργατισμού, και γι’ αυτό ο ΟΗΕ καθόρισε το 2012 ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ (Συνεταιρισμών).

7. Την προβλεπόμενη ανασύνθεση του μίγματος των ηλικιών των αγροτών με ισχυρή αποχώρηση των άνω των 55 ετών αγροτών που είναι το 65% των μέχρι σήμερα αγροτών (401.200 αγρότες το 2011, πρόβλεψη 297.798 το 2021, -25,7% απασχολούμενοι στην γεωργία!, Ζωγραφάκης, 6-6-2012, ΓΠΑ).

8. Το άνοιγμα των αγροτικών επαγγελμάτων σε όλους τους νέους και νέες.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ κ. Β. Γιαννόπουλος ανέθεσε την υλοποίηση του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών σε Οργανωτική Επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Δ. Δαλαμήτρα, και μέλη τους Γ. Κουκουλιάτα, Δ. Μιχαηλίδη, Α. Γιάτσογλου, Ι. Τσιφτίδη. Ι. Παντούλη, Ι. Νταούκα, Ι. Δημαλή, Α. Κούρτη και την κα Κερασία Παπούλια, καθώς και τους Α. Παπαγεωργίου, Ν. Στεφανίδη και Α. Σεμερτζίδη.

Την Δευτέρα, 9 Ιουλ 2012, στις 21.00, στα γραφεία της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας στο Παλαιό Κεραμίδι Δήμου Κατερίνης προσκαλούνται όλοι για την πανηγυρική έναρξη μιας νέας προσπάθειας στον αγροτικό τομέα.



Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο