Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ειδοποιούνται οι νέοι υπουργοί

Των Μαρίνας Μάνη – Αιμιλίου Περδικάρη



Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη στο Μαξίμου με αντικείμενο τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και η σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων για το προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας. Κατά τις πληροφορίες, συμφώνησαν σε όλα τα ζητήματα, κυρίως στα της επαναδιαπραγμάτευσης δανειακών όρων, ενώ έμεινε ανοιχτό το θέμα των εργασιακών σχέσεων (μετενέργεια κτλ.), για τα οποία θα αναζητηθεί λύση στο επόμενο διάστημα.

Εδώ και λίγα λεπτά έχουν ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα προς τα πρόσωπα που επιλέγονται για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Βασίλης Ράπανος, όπως έγινε γνωστό ήδη από χθες, θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών. Για το λόγο αυτό είχε νωρίτερα συνεργασία μιας ώρας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενόψει Eurogroup σήμερα και αύριο και Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας. Ήταν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ανήκει στους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Το Παιδείας συγχωνεύεται με το Πολιτισμού με αρμόδιο υφυπουργό Πολιτισμού τον Γρηγόρη Τσάλτα, που ήταν υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο Θ. Παπαθεοδώρου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον Πάνο Παναγιωτόπουλο προτάθηκε το υπουργείο Άμυνας και στον Δημήτρη Αβραμόπουλο το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλ. Τουρκολιάς φέρεται να προτίμησε να παραμείνει στην Εθνική Τράπεζα, αρνούμενος να αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας. Νέος υπουργός Ναυτιλίας θα είναι ο Κώστας Μουσουρούλης, υπουργός Ανάπτυξης θα αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αντώνης Μανιτάκης.

Για το υπουργείο Υγείας ειδοποιήθηκε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, με υφυπουργό τον Μάριο Σαλμά και για το Δημόσιας Τάξης ο Νίκος Δένδιας.

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπεύθυνος για τις δαπάνες αναλαμβάνει ο Χρ. Σταϊκούρας.

Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα του κ. Τσαφτάρη (καθηγητή ΑΠΘ και πολιτικού φίλου του κ. Βενιζέλο ο οποίος τον είχε επιλέξει και για το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ), με υφυπουργό τον Μάξιμο Χαροκόπουλο της ΝΔ.

Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Βρούτσης (ΝΔ) και υφυπουργός ο Νίκος Νικολόπουλος (ΝΔ).

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ειδοποιήθηκε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο υπουργείο είχε ακουστεί το όνομα του Κώστα Τζαβάρα (ΝΔ), ωστόσο άσκησε βέτο ο κ. Κουβέλης.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Μαξίμου και υπουργός Επικρατείας ο Δημήτρης Σταμάτης.

Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες θέλουν τον επιχειρηματία στον θαλάσσιο τουρισμό Γιώργο Βερνίκο να αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Ναυτιλίας.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο