Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο Ολυμπιακός ήθελε, η άμυνά του δεν μπορούσε, η Αρσεναλ νίκησε (3-1)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 από την Αρσεναλ που έκανε πάρτι όποτε ήθελε, πλήρωσε τις αμυντικές του αδυναμίες και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα στα δύο σερί ματς με τη Μονπελιέ (εκτός - εντός) που πήρε «Χ»ρυσό 2-2 στη Γερμανία.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν με… όλες τους τις δυνάμεις στο «Emirates» προκάλεσαν προβλήματα στην άμυνα των Λονδρέζων, ωστόσο… προδόθηκαν από επιπολαιότητες της άμυνας, γνωρίζοντας την δεύτερη ήττα τους στους ομίλους του Champions League.
Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφονται στις δύο αναμετρήσεις με την Μονπελιέ, με το πρώτο παιχνίδι στην Γαλλία, όπου θέλουν ισάριθμες νίκες, ούτως ώστε να έχουν τον πρώτο... λόγο στην υπόθεση της εξασφάλισης της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League και αν είναι δυνατόν να… παλέψουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.
Με αμυντικά προβλήματα η Άρσεναλ
Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα της Άρσεναλ. Μάλιστα, μόλις στο 5’ ο Μανόνε έκανε λάθος, ο Φουστέρ πήρε τη μπάλα αλλά καθυστέρησε και οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν σε κόρνερ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, το σουτ του Μασάντο πέρασε άουτ.
Στη συνέχεια, οι «κανονιέρηδες» πήραν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν σε μεγάλο βαθμό την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Στο 12’ ο Μέγιερι έβγαλε με δυσκολία το φάουλ του Καθόρλα. Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν μπορούσε να κρατήσει την κατοχή της μπάλας, δίνοντας την ευκαιρία στους Λονδρέζους να αναζητούν τους διαδρόμους προς την εστία του Μέγιερι.
Ωστόσο, η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που έφτασε με καλύτερες αξιώσεις στην περιοχή του Μανόνε, αρχικά με τον Μήτρογλου στο 31’ το σουτ του οποίου μπλόκαρε άνετα ο πορτιέρο της Άρσεναλ, ενώ στο 36’ ο Μασάντο μέσα από την περιοχή, έριξε στα… σκουπίδια την εξαιρετική μπαλιά του Μανιάτη.
Προδόθηκε από την άμυνά του…
Από την στιγμή που οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν… πλήρωσαν τον… νόμο του ποδοσφαίρου, καθώς στο 42’ ο Ζερβίνιο με σουτ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ, σε μία φάση που φέρει ευθύνη και ο Μέγιερι, ο οποίος έκανε ανάποδη κίνηση.
Έκανε του… κεφαλιού του!
Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα πήγαιναν με το υπέρ τους 1-0, ο Κώστας Μήτρογλου έκανε του… κεφαλιού του. Συγκεκριμένα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκρέκο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-1.
Και νέα προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα
Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Άρσεναλ είχε την υπεροχή, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Μήτρογλου στο 54’ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι «κανονιέρηδες» πλήρωσαν με το ίδιο… νόμισμα τους Πειραιώτες, καθώς ο Ζερβίνιο έφυγε από τον Ντιακιτέ, έκανε το γύρισμα και ο Ποντόλσκι με σουτ μέσα από το… ζωγραφιστό, νίκησε τον Μέγιερι και έκανε το 2-1.
Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να… απαντήσει, αλλά στο 60’ το σουτ του Μήτρογλου πέρασε άουτ και στο 70’ το πλασέ του Φουστέρ μπλόκαρε ο Μανόνε.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Άρσεναλ ανέβασε… στροφές και πίεσε την άμυνα των «ερυθρόλευκων» θέλοντας να εκμεταλλευτεί την κούραση που… έβγαλαν οι Πειραιώτες και μάλιστα έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Μέγιερι, αρχικά στο 83’ με την προβολή του Ζιρού, όπου ο Ούγγρος πορτιέρο μπλόκαρε, ενώ στο 89’ και πάλι ο Ζιρού απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μανιάτη και πέρασε κόρνερ.
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας βγήκαν μπροστά για να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο, στο 93’ ο Ράμσεϊ βγήκε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι στον Μέγιερι, έκανε το πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Διαβάστε το pregame του αγώνα όπως σας το πρόσφερε το Onsports.
Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα Άρσεναλ-Ολυμπιακός, από το γήπεδο του Onsports.

 από MediaMasrTv
 
 
 
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο