Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Κατάληψη ΥΠΕΘΑ: "Σσσστ, η κυβέρνηση κοιμάται - Δεν πρέπει να ξέρει ότι δεν υπάρχει"...

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τους καταληψίες των ΕΝΑΕ να διαπραγματεύονται με τον ... ασκεπή (!) Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο της αποχώρησή τους από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον εξευτελισμό του υπουργείου και των ΕΔ να τον συναγωνίζονται μόνο τα γελοία μέτρα ασφαλείας.



Έτσι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγινε το πρώτο υπουργείο Άμυνας του πλανήτη Γη, που μέσα σε διάστημα 18 μηνών καταλήφθηκε δύο φορές από διαδηλωτές και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ έκαναν διαπραγματεύσεις με τους διαδηλωτές!

Το ερώτημα είναι: Υπάρχει κυβέρνηση; Την μια ανοίγει δημόσιο διάλογο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με έναν αντισυνταγματάρχη γραμματέα δικαστικού που ηγείται των συνδικαλιστών των ΕΔ. Και το κάνει γιατί δεν υπάρχει κανένας από την κυβέρνηση να πει: "Στοπ! μέχρι εδώ"! Την δεύτερη ο Α/ΓΕΕΘΑ διαπραγματεύεται με καταληψίες λες και δεν είναι ο αρχιστράτηγος, αλλά κανένας καθηγητής Λυκείου που συζητά με το 15μελές την άρση της κατάληψης!

Δηλαδή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναγκαστικά κλείνει τρύπες και γίνεται πολιτικό πρόσωπο με την έγκριση της κυβέρνησης. Ποιος χρειάζεται πραξικόπημα;

Το να πούμε πού ήταν σήμερα οι τρεις της πολιτικής ηγεσίας, νομίζουμε ότι είναι πολύ εύκολο ερώτημα. Απλά να ρωτήσουμε που ήταν η κυβέρνηση, συνολικά. Το ρωτάμε τώρα, για να μην το ρωτήσουμε μετά από την επερχόμενη ήττα στο πεδίο της μάχης...

Το ότι ακουλουθεί «ξήλωμα» των υπευθύνων αξιωματικών από την πλευρά της Αστυνομίας, αλλά και του υπουργείου Άμυνας που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του κτιρίου, δεν λέει τίποτα. Σε τελική ανάλυση υπεύθυνος και στρατοπεδάρχης από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Τι θα κάνουν; Θα τον "ξηλώσουν"; Από την στιγμή που οι εργαζόμενοι μπήκαν μέσα, η μοναδική λύση ήταν να πυροβολήσουν στο ψαχνό. Ήταν δυνατόν; Όχι, βέβαια!

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έχει συγκαλέσει αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί βρίσκονταν μόνον τρεις αξιωματικοί της Αστυνομίας στο Πεντάγωνο, ενώ υπήρχε γνωστή κινητοποίηση σε εξέλιξη, όταν μάλιστα άλλες ημέρες υπάρχουν εκεί μονίμως ολόκληρες διμοιρίες και κλούβες σταθμευμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δένδιας επικοινώνησε με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και αφού τον ενημέρωσε ότι θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους αξιωματικούς της Αστυνομίας που θα κριθεί ότι ολιγώρησαν, του ζήτησε «να πέσουν κεφάλια» και από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αλλά είπαμε:

Μέσα στο χώρο του υπουργείου μόνο αν πυροβολούσαν θα μπορούσαν να τους σταματήσουν γιατί εν πάση περιπτώσει, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να διατηρούν δυνάμεις καταστολής στον περίβολο του υπουργείου.

Έχει ξαναγίνει το ίδιο ακριβώς σκηνικό πριν από 1,5 χρόνο περίπου όταν οι απόστρατοι μπήκαν μέσα και τους "αναχαίτισε" ο τότε Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος.

Κανείς δεν έβαλε μυαλό, ούτε πήρε το μάθημά του. Η ασφάλεια του υπουργείου είναι για γέλια, το έχουμε ξαναγράψει. Και ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις "ασύμμετρων απειλών".

Όχι ότι οι έρημοι οι εργαζόμενοι αποτελούν απειλή, προς Θεού. Έξι μήνες έχουν να φάνε οι άνθρωποι! Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει έναν απελπισμένο. Και το χειρότερο όλων είναι ότι τους κοροϊδεύουν. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο Λιβανέζος ιδιοκτήτης, Ισκαντάρ Σάφα, ανακάλυψη της οικογένειας Γ.Παπανδρέου και Γ.Χάλαγκ, αφού "τσέπωσε" "και με το νόμο" (Βενιζέλου) κάπου 250 εκατ. ευρώ εξαφανίστηκε και οι εργαζόμενοι σε μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές μονάδες της χώρας και της κορυφαίας σε ότι αφορά την βαριά βιομηχανία, απλά ακούν υποσχέσεις και μόνο υποσχέσεις.

Στην τελευταία σύσκεψη των αρχών Αυγούστου που διορίστηκε "ειδικός" από την κυβέρνηση για να βρεθεί μια λύση στην κατάσταση, το είχαμε γράψει: "Θα του φορτώσουν την αποτυχία και μέχρι εκεί. Λύση δεν πρόκειται να βρεθεί".

Το τραγικό είναι ότι λύσεις υπάρχουν, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις στο δημόσιο τομέα (τα ναυπηγεία είναι ιδωτικά) που υπάρχουν μόνο αδιέξοδα. Αποφασιστικότητα, πυγμή και βούληση από την κυβέρνηση δεν υπάρχουν...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο