Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗ​ΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΑΣΕ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


«ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ»


Νέα παρέμβαση έκανε σήμερα (06/10/2012) στη Φθινοπωρινή Συνδιάσκεψη του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κούικ.

Το θέμα της σημερινής πρωινής συνεδρίασης ήταν «Τα ΜΜΕ και η συμβολή τους στη Διακυβέρνηση».

Ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε στην απίστευτη κρίση που μαστίζει στην Ελλάδα τα ΜΜΕ λόγω των μέτρων λιτότητας, απόρροια των Μνημονίων και στον δραματικό αριθμό ανεργίας που μαστίζει το δημοσιογραφικό κλάδο.

Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις ΜΜΕ με τις τράπεζες, με δάνεια που οδηγούν σε δεσμεύσεις καναλιών και εφημερίδων είτε με την οικονομική-τραπεζική είτε μέσω αυτών με τις εκάστοτε κυβερνητικές εξουσίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τέρενς Κουίκ στην παρέμβασή του είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πριν γίνω μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήμουν επί 45 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος στις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες, αλλά και στα μεγαλύτερα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια.

Άρα από αυτή μου την ιδιότητα, σας συγχαίρω που βάλατε στην ατζέντα το συγκεκριμένο θέμα.

Στην Ελλάδα εξαιτίας των Μνημονίων, των μέτρων λιτότητας και της απίστευτης οικονομικής κρίσης, έχουμε έναν τεράστιο δείκτη ανεργίας στο δημοσιογραφικό κλάδο, ο οποίος στα εγγεγραμμένα μέλη της ΕΣΗΕΑ φτάνει ίσως και να ξεπερνά το 40%.

Ταυτόχρονα, όλα τα μεγάλα πανελλαδικά κανάλια, αλλά και οι πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, έχουν ισολογισμούς στο απόλυτο κόκκινο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, μέσα σε όλα, τα δάνεια που αναγκάζονται να πάρουν για την επιβίωσή τους, καθιστούν αυτά τα ΜΜΕ δέσμια των οικονομικών-τραπεζικών συμφερόντων και μέσω αυτών και των συμφερόντων των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Φαντάζομαι ότι όλοι οι συνάδελφοι που παρευρίσκονται σήμερα σε αυτή την αίθουσα θα αντιλαμβάνονται με αυτά που σήμερα αναφέρω, τα αρνητικά αποτελέσματα στην άσκηση των καθηκόντων πολλών δημοσιογράφων στη πατρίδα μου.

Με την ευκαιρία απευθυνόμενος στο συνάδελφο Βουλευτή, του Αλβανικού Κοινοβουλίου κ. Μάρκου, ο οποίος στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι το Αλβανικό Κοινοβούλιο θα ζητήσει την τεχνική βοήθεια του συνδικάτου των Ιταλών δημοσιογράφων για τη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας και των αλβανικών ΜΜΕ και της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος σε αυτή τη χώρα, θα ήθελα να του προτείνω το εξής:

Να ζητήσει και τη συνδρομή της ΕΣΗΕΑ. Τον διαβεβαιώ ότι και οι κανονισμοί λειτουργίας της ΕΣΗΕΑ, αλλά και ο κώδικας δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στην Ελλάδα είναι και σκληροί και πλήρεις, ανεξάρτητα με το εάν δεν εφαρμόζονται όπως πρέπει. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ουσία των διατάξεων που διέπουν το δημοσιογραφικό επάγγελμα στην Ελλάδα».

Αργότερα, μετά το πέρας της πρωινής Συνδιάσκεψης, ο Τέρενς Κουίκ συνομιλώντας κατ’ ιδίαν με την Πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου Τζοζεφίνα Τοπάλλι της εξήγησε ότι η Αλβανία μπορεί, αναζητώντας λύσεις για τα δικά της ιδιωτικά ΜΜΕ,  να ωφεληθεί πολλά καταγράφοντας από το πώς ξεκίνησαν στην Ελλάδα και το πώς πορεύθηκαν μέχρι σήμερα τα ιδιωτικά κανάλια, με πολλές γκρίζες ή και μαύρες ζώνες στην αδειοδότηση και στη λειτουργία τους.  Θα αποφύγει τα ίδια λάθη...
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο