Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τραγική η εμφάνιση Βενιζέλου

Σε κλίμα αμφισβήτησης και γενικής αναξιοπιστίας του συστήματος Βενιζέλου στην Ιπποκράτους, συνεδριάζει την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, υπό την σκιά της «Λίστας Falciani» και της ηχηρής αποχώρησης του Γιάννη Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα ως προς την κατοχή από τον ίδιο του περίφημου αρχείου με τους 2000 κωδικούς Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της HSBC στην Ελβετία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εξηγήσει με αξιόπιστα επιχειρήματα το εάν γνώριζε το περιεχόμενο του αρχείου και κυρίως το εάν διέταξε με ξεκάθαρο τρόπο τον υφιστάμενο του, επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη να ελέγξει τις πληροφορίες που περιέχονται στο αρχείο αυτό.

Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε με επιμέλεια αλλά όχι με αξιοπιστία να τοποθετηθεί ξεκάθαρα έναντι των ερωτημάτων. Αντ’ αυτού επιχείρησε με γενικόλογα σλάλομ να «σερφάρει» ανάμεσα από τα σκοτεινά σημεία της όλης υπόθεσης.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ερωτήθηκαν την Τετάρτη και σχολίασαν την ενέργεια του κ. Βενιζέλου να αποστείλει το περίφημο «στικάκι» στο Μαξίμου με το αρχείο της «Λίστας Falciani» παραδέχονταν πως η κίνηση αυτή εκθέτει αφενός τον ίδιο αλλά και το κόμμα συνολικά.
Η ηχηρή αποχώρηση του Γιάννη Ραγκούση συνοδεύτηκε και από μία επιχειρηματολογία που είναι πολύ δύσκολο να αντικρουστεί. Ο κ. Ραγκούσης ισχυρίστηκε πως το περιεχόμενο της λίστας αυτής κρατήθηκε μυστικό από τους υπουργούς που ψήφιζαν τα μέτρα για περικοπές μισθών και συντάξεων, ενώ οι φοροφυγάδες παρέμεναν προστατευμένοι από τους κατόχους της λίστας.
Αυτή η επιχειρηματολογία έχει πιάσει τόπο ως φαίνεται στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όπου πολλοί βουλευτές, έστω για λόγους επικοινωνιακούς δήλωναν την Τετάρτη σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους πως δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον πρόεδρο του κόμματος και να ψηφίσουν τα επερχόμενα μέτρα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ανδρέα Λοβέρδου κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει (ούτε ο κ. Βενιζέλος) μία πρόταση μομφής κατά του προσώπου του προέδρου ή να τεθεί θέμα εμπιστοσύνης.
Τι ανέφερε ο κ. Βενιζέλος
Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίσθηκε ότι ο ίδιος δεν είδε ποτέ το υλικό, ωστόσο εκτίμησε, απ’ όσα είχε ακούσει, ότι δεν είχε ιδιαίτερη αξία.
Σε ερώτηση εάν ζήτησε ποτέ από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ενημέρωση σχετικά με τη λίστα, ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να απαντήσει ευθέως λέγοντας ότι οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Διώτης είχαν τη λίστα εννέα μήνες πριν την λάβει ο ίδιος και θεώρησε ότι όποια πληροφορία μπορούσε να αντληθεί για να αξιοποιηθεί, είχε αντληθεί. «Η ρητή εντολή κάθε εβδομάδα ήταν ότι κινούμε όλες τις υποθέσεις φοροδιαφυγής», πρόσθεσε.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως η λίστα «Λαγκάρντ» περιήλθε στην ελληνική κυβέρνηση μέσω επαφών των ελληνικών και γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, ατύπως, όχι ως έγγραφο και ως νόμιμο αποδεικτικό μέσο, είπε ότι ο ίδιος την κράτησε στο αρχείο του χωρίς να ενημερωθεί για το περιεχόμενό της και επανέλαβε πως θεωρεί αυτονόητο ότι το ΣΔΟΕ θα έπρεπε να την είχε χρησιμοποιήσει.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι μόλις προ δύο ημερών αντιλήφθηκε ότι καμία υπηρεσία δεν έχει το υλικό αυτό και αμέσως το έστειλε στον πρωθυπουργό.
Τόνισε ακόμα ότι ο κ. Διώτης παρέλαβε τη λίστα από τον κ. Παπακωνσταντίνου για να την αξιοποιήσει. «Ο κ. Διώτης» σημείωσε, δεν θα έδινε «λογαριασμό» σε εκείνον, αλλά στο υπουργείο Οικονομικών όταν έφυγε από την υπηρεσία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ως υπουργός Οικονομικών είχε αποστείλει στη Βουλή, τη λίστα με τα ονόματα όσων έστειλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, «ότι έγιναν οι συλλήψεις όσων φοροδιαφεύγουν», ενώ «με δική» του «εντολή αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο κατάλογος των ονομάτων όλων των μεγαλοοφειλετών».
Ζήτησε δε, να δοθεί η λίστα Λαγκάρντ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
“Τώρα μία μόνο είναι η λύση, το υλικό αυτό που είναι στο ΣΔΟΕ χάρη σ’ εμένα να έρθει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η Επιτροπή δεν μπορεί να αξιοποιήσει το υλικό ως νόμιμο αρχείο, μπορεί όμως να δει τις πληροφορέις και δεσμευόμενη από το απόρρητο να διαβεβαιώσει τη Βουλή και διά μέσου της Βουλής τον λαό ποιο είναι το περιεχόμενο.
Aκούστε τις δηλώσεις του εδώ

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο