Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ


Το Δ.Σ. του Σωματείου μας χαιρετίζει την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι συνάδελφοι στη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. κατά την απογευματινή βάρδια εχθές, σταματώντας την παραγωγική διαδικασία, ενάντια στις πρακτικές της εργοδοσίας, η οποία καλούσε κατά μόνας εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 9% και περικοπές – περιστολές άλλων δικαιωμάτων.

          Καλούμε τους συναδέλφους στη ΜΟΡΝΟΣ να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Να μη συναινέσουν στο σφαγιασμό των μισθών και των δικαιωμάτων τους. Επίσης να μη δεχτούν τη λογική του μικρότερου κακού που καλλιεργεί η εργοδοσία με το εξής δίλημμα: Ή ατομικές συμβάσεις ή άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος με βάση τους νόμους που έχει θεσπίσει το πολιτικό προσωπικό των βιομηχάνων.


          Ο δρόμος της υπεράσπισης των μισθών και των δικαιωμάτων, η άρνηση της σύγχρονης σκλαβιάς, περνάει αναπόφευκτα μέσα από τη σύγκρουση με την εργοδοσία. Σε κάθε εργοστάσιο να οργανωθεί η εργατική αντίσταση, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα μνημόνια.

          Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει ταυτόχρονα να πηγαίνει παραπέρα, να στρέφεται ενάντια στην ύπαρξη και δράση των μονοπωλίων και της εξουσίας τους. Γιατί η διασφάλιση της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή η γιγάντωσή τους επιτάσσει φτηνούς, εξαθλιωμένους εργάτες χωρίς δικαιώματα.

         
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Οργανωμένα, συλλογικά, αποφασιστικά και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στον όμιλο και τον κλάδο υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας:


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο