Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αυτά είναι τα παιδιά που σκότωσε ο Λάνζα στο μακελειό του Κονέκτικατ
Τα πρόσωπα των 20 παιδιών που σκότωσαν οι σφαίρες του 20χρονου Άνταμ Λάνζα βρίσκονται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, με στόχο να γνωρίσουν τα θύματα όλοι οι Αμερικανοί και να ευαισθητοποιηθούν ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί υπέρμαχοι της οπλοκατοχής.

Ο Λάνζα, οπλισμένος σαν αστακός από το οπλοστάσιο της μητέρας του, αιματοκύλισε το δημοτικό σχολείο του Νιούταουν στις 14 Δεκεμβρίου. Την αρχή έκανε με την εκτέλεση της μητέρας του και σταμάτησε να πυροβολεί όταν έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο τραγικός απολογισμός ήταν είκοσι παιδιά και έξι ενήλικες νεκροί.
Αυτή ήταν η έβδομη μαζική επίθεση σε δημόσιο χώρο για το 2012 στις ΗΠΑ και η 62η τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε μια συγκινητική επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του μακελειού στο Κονέκτικατ, δήλωσε ότι η χώρα δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τα παιδιά της.
Ο Ομπάμα υποσχέθηκε τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να μειωθεί η βία στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε πια αυτό. Οι τραγωδίες αυτές πρέπει να σταματήσουν. Και για να τις τελειώσουμε, πρέπει να αλλάξουμε», δήλωσε ο Ομπάμα.
«Τις επόμενες εβδομάδες θα χρησιμοποιήσω όποια και είναι αυτή η δύναμη που διαθέτει η κυβέρνηση για να μιλήσω στους συμπολίτες μας, στους επαγγελματίες της επιβολής του νόμου, στους ψυχιάτρους, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να εργαστούμε για να αποτραπούν και άλλες τραγωδίες σαν αυτές », υποσχέθηκε ο πρόεδρος, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.
«Είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι σε τέτοια σφαγή; Ακόμη και αν η πολιτική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη; », αναρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος προφανώς αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με τον έλεγχο της ροής των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το θέμα αυτό θεωρείται ταμπού στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας του μεγάλου εκλογικού κόστους που προκύπτει από το ισχυρό λόμπι που υποστηρίζει την οπλοκατοχή.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Αμερικανός πρόεδρος διάβασε τα ονόματα των 20 παιδιών και των έξι ενηλίκων που σκοτώθηκαν στη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook την Παρασκευή.

Newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο