Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελίες εναντίον του προέδρου του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.


Το τελευταίο διάστημα στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας σημειώνεται μπαράζ έκνομων, αντεργατικών ενεργειών. Οι ενέργειες αυτές έχουν προ πολλού εκφύγει των πλαισίου των παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και λαμβάνουν πλέον το χαρακτήρα συστηματικών προσωπικών διώξεων των εργαζομένων.


Στις 17.12.2012, υπήρξαμε μάρτυρες της πρωτοφανούς ενέργειας του προέδρου του ΚΤΕΛ να εγκαλέσει πειθαρχικά εργαζόμενη, μητέρα τριών παιδιών, επειδή προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλει την άρνηση της εταιρίας να αποδέχεται τις υπηρεσίες της στην αποθήκη, με το πρόσχημα ότι δήθεν αποχώρησε πρόωρα από την εργασία της, ενώ το θέμα της διαφοράς είναι ακριβώς το ότι δεν της επετράπη από το ΚΤΕΛ να εργαστεί.

Στις 18.12.2012 πληροφορηθήκαμε ότι ο ίδιος Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας προχώρησε σε ανοίκεια φραστική επίθεση, προσβάλλοντας με χυδαίες ύβρεις εργαζόμενη στη Λαμία, επίσης μητέρα, στο χώρο εργασίας της κατά την ώρα που εξυπηρετούσε το επιβατικό κοινό.

Η άσκηση ψυχολογικής βίας και η μείωση της προσωπικότητας των εργαζομένων, ιδίως εκείνων που παρίστανται ως πιο «αδύναμοι», με σκοπό τον εκφοβισμό τους, αποτελεί φαινόμενο ακραία αντικοινωνικό, διεθνώς γνωστό με τον όρο workplace bullying. Η υιοθέτηση τέτοιων συμπεριφορών από το πρόσωπο που ασκεί το διευθυντικό δικαίωμα στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας σε βάρος μητέρων εργαζόμενων είναι πλέον αποκρουστική.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με δριμύτητα τις ανωτέρω ενέργειες του Προέδρου του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα παραμείνουμε θεατές τέτοιων φαινομένων, τα οποία πρώτα από όλα διασύρουν το ίδιο το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας. Η προστασία των εργαζομένων του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας που πέφτουν θύματα εξευτελιστικής και εκφοβιστικής συμπεριφοράς, επειδή απλώς και μόνο έχουν το σθένος να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αποτελεί πλέον προτεραιότητα υψίστης σημασίας για την Ομοσπονδία μας.



Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος.


 lamiastar


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο