Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Σύσκεψη του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση έντονων χειμερινών καιρικών φαινομένων.


Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σπυρίδων Νικολάου,  το πρωί της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο της Θήβας.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν αφενός ο απολογισμός της θερινής περιόδου αφετέρου ο συντονισμός των δράσεων και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων  φορέων για την αντιμετώπιση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού για τη χειμερινή περίοδο 2012-2013.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι  κ.κ. Α. Χατζησταμάτης, Π. Τσαραμπάρης και Γ. Σκαλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Α. Νικολάου,  ο Διοικητής της Π.Υ. Θήβας κ. Δ. Κεφαλάς, η κα. Ι. Καραδήμου και ο κ. Α. Μεταξάς από το  τμήμα  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας, ο κ. Χ. Κουτσούκης από το ΚΕΠΒ Θήβας, η κα. Ε. Μιντήλη από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας, ο κ. Ι. Βάνας από Τμήμα Τροχαίας Θηβών, ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος από το 1ο Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας,  οι κ.κ. Σ. Ράπτης και Φ. Λάμπρου από τη ΔΕΥΑΘ, ο προϊστάμενος ου Τμήματος Αυτεπιστασίας- Συντηρήσεων και Πολιτικής Προστασίας κ. Δ. Αναστασίου και οι  υπάλληλοι του τμήματος κα. Β. Ριζάλη και Σπ. Παπαναστασίου.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον απολογισμό των δράσεων της αντιπυρικής περιόδου, με τον Δήμαρχο Θηβαίων  να δηλώνει ικανοποιημένος για τις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκομένων, τόσο για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή των πυρκαγιών όσο και για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και του περιβάλλοντος.
Ακολούθησε ενημέρωση με βάση τα «Μνημόνια Ενεργειών  και Δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό»,  που έχουν συνταχθεί γι’ αυτό το σκοπό, και τα οποία διαμενήθηκαν  στους παραβρισκόμενους.
Με βάση τα αναφερόμενα στις σχετικές εγκυκλίους και τις εισηγήσεις των εμπλεκομένων φορέων (Πυροσβεστική, Τροχαία, ΚΕΠΒ) καθορίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες για την χειμερινή περίοδο 2012-2013:
Προμήθεια άλατος, αποθήκευση και διανομή στις Δημοτικές Ενότητες.
Τήρηση ετοιμότητας προσωπικού και μηχανημάτων του Δήμου και άμεση κινητοποίηση.
Ολοκλήρωση των διαδικασιών μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων.
Καθορισμός προτεραιότητας οδικών αξόνων ως προς την επέμβαση  (βασικοί οδικοί άξονες, δρόμοι που οδηγούν στο Νοσοκομείο, δρόμοι που διέρχονται από σχολεία κτλ).
Ενημέρωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας για την εξέλιξη όποιας κατάστασης.
Συνεργασία με την Π.Υ. και το ΚΕΠΒ  για διάθεση μηχανημάτων, για απεγκλωβισμό ατόμων κτλ.
Συνεργασία με την Αστυνομική Υπ/νση Θηβών και το Τμήμα Τροχαίας σχετικά με τον έλεγχο ή την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Καταγραφή των ατόμων που χρήζουν βοήθειας (νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς κλπ) για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
Συνεχής επικοινωνία με τους Δ/ντες των σχολείων, προκειμένου να εκδοθεί απόφαση Δημάρχου για διακοπή μαθημάτων, όταν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών.
Έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός φρεατίων και ρεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου.
Διάθεση θερμαινόμενων αιθουσών  σε ευπαθείς ομάδες.
Συνεχής ενημέρωση των Δημοτών με Δελτία  Τύπου για μέτρα αυτοπροστασίας, δελτία καιρού, για σχετικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι παραπάνω ενέργειες-άξονες εγκρίθηκαν από το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων για την άμεση εκτέλεσή τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά  φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο