Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

"ΜΑΪΜΟΥ" ΑΠΟΓΡΑΦΗ. Το ομολόγησε Αλβανός απογραφέας


Η ομολογία απογραφέα για τις "ταρζανιές" στην απογραφή πληθυσμού της Αλβανίας δικαιώνει την στάση ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ, και φυσικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας!

Εδώ προκύπτει μείζον θέμα αφού έχουμε ομολογία ανθρώπου που ανήκει στο "εχθρικό" στρατόπεδο, και μάλλιστα άνευ πιέσεως, ο άνθρωπος αυτοβούλως προσήλθε και "ομολόγησε".

Για ατασθαλίες στην τελευταία απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, το 2011, κάνει λόγο πολίτης που εργάστηκε ως απογραφέας την περίοδο εκείνη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Γκαζέτα Σκιπτάρε" των Τιράνων, όπως διαβάζουμε στο aftonomi.gr.


Ο απογραφέας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του (δημοσιεύονται μόνο τα αρχικά του, L.S.) μιλά για ατασθαλίες που ο ίδιος, συνάδελφοί του αλλά και ελεγκτές έκαναν κατά την απογραφή.
Συγκεκριμένα, δήλωσε- μεταξύ άλλων -ότι η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας INSTAT, που διενήργησε την απογραφή, ξεκίνησε την εκπαίδευση των απογραφέων και των ελεγκτών δύο εβδομάδες προτού ξεκινήσει η απογραφή και παρά το γεγονός ότι οι οδηγίες της Υπηρεσίας ήταν άψογες, στην πράξη τα πράγματα γινόντουσαν αλλιώς (σας θυμίζει την ελληνική απογραφή του 2011;) .

"Για πολλά από τα ερωτήματα του ερωτηματολογίου δεν κάναμε καθόλου ερωτήσεις, τα συμπλήρωνα εγώ ο ίδιος. Ποτέ δεν ρώτησα, για παράδειγμα, εάν οι οικογένειες είχαν ψυγείο, πλυντήριο κ.ά... Έκανα μόνο τις βασικές ερωτήσεις, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία και τόπο γέννησης και εάν εργάζονταν. Το ερωτηματολόγιο ήταν ογκώδες και πολλές ερωτήσεις προκαλούσαν δυσφορία στους πολίτες. Εμείς οι απογραφείς δεν κάναμε πολλές ερωτήσεις- ήταν και θέμα χρόνου, έπρεπε να εκπληρώναμε και το καθήκον μας, που ήταν 4-5 συνεντεύξεις την ημέρα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Τις πρώτες ημέρες συμπλήρωσα τις απαντήσεις με μολύβι, κάτι που δεν επιτρέπονταν, ενώ αργότερα χρησιμοποίησα στυλό. Στα κεντρικά γραφεία, όμως, έβλεπα πολλούς απογραφείς που έκαναν διορθώσεις με γόμα στις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια και αυτό το έκαναν παρουσία και των ελεγκτών. Οι ελεγκτές ποτέ δεν αντέδρασαν, μετείχαν μάλιστα και αυτοί στο σβήσιμο και στη συμπλήρωση με στυλό στοιχείων" παραδέχεται ο απογραφέας.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την ερώτηση για το θρήσκευμα, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις μεταξύ των ορθοδόξων, με τελευταία αυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας που χαρακτηρίζει "εντελώς ανακριβή και απαράδεκτα" τα στοιχεία για τη θρησκευτική διαστρωμάτωση του πληθυσμού, ο απογραφέας απάντησε: "Στο ερωτηματολόγιο, η ερώτηση αυτή ήταν κάπως μπερδεμένη και πολλοί δεν την καταλάβαιναν. Έπρεπε να την εξηγείς στους ανθρώπους. Η ερώτηση αυτή εξαρτιόταν πολύ από τους απογραφείς. Θα έπρεπε ο απογραφέας να κάνει όσο το δυνατόν πιο απλά αυτή την ερώτηση στους πολίτες. Εγώ τους ρωτούσα εάν ήταν μουσουλμάνοι, ορθόδοξοι ή καθολικοί, διότι έπρεπε να συμπληρώσουμε οι ίδιοι αυτή την απάντηση".

Είναι απλό, στην αλβανική απογραφή έγραφαν ότι ήθελαν! Προφανώς την ελληνική μειονότητα την μείωσαν όσο ήθελαν! Πάλι καλά που δεν την εξαφάνισαν τελείως, μάλλον μας το επιφυλάσουν για την επόμενη απογραφή.

Πάντως μέχρι τώρα οι αντιδράσεις είναι σφοδρές από τους ίδιους τους Βορειοηπειρώτες, και την Εκκλησία. Το ελληνικό κράτος δεν το βλέπουμε ιδιαίτερα ...θερμό. Μάλλον αυτά τα θέματα τα θεωρούν άνευ ουσίας. Με τέτοιες λαμπρές εξωτερικές πολιτικές ο Ελληνισμός συρρικνώθηκε από όλη την Βαλκανική, στο ελλαδικό χώρο, με προοπτικές να συνεχίσει αυτή την καθοδική πορεία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο