Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΒΑΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΕΦΙΑΠ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Στα τέλη του 2011 τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) μετατράπηκαν σε ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης). Σε επίπεδο Νομού Βοιωτίας αυτή η κοινωνική – ιατρική δομή, αν και υποστελεχωμένη στεγάζεται από το 2004 σε ιδιόκτητες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με αντίστοιχου επιπέδου εξοπλισμό δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

Μετά την παραπάνω μετατροπή, τα Κέντρα αυτά «συγχωνεύτηκαν» στα κατά τόπους Γενικά Νοσοκομεία, και αντίστοιχα το ΚΕΦΙΑΠ Βοιωτίας υπάγεται πλέον στο ΓΝ Θήβας.

Ακόμα, ενώ την προηγούμενη περίοδο εξυπηρετούσε μόνο ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 67%, ως ΚΕΦΙΑΠ προβλέπεται να εξυπηρετεί κάθε περίπτωση αποκατάστασης – αποθεραπείας, στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες κ.α )

Επιπλέον έχει τη δυνατότητα να αποκομίζει έσοδα μέσω του ΕΟΠΥΥ, για τις ιατρικές πράξεις που διεκπεραιώνει.

Παρά τα παραπάνω, το Κέντρο έχει μείνει πλέον με δύο (2) μόλις εργαζόμενες, αντί των έξι (6) υπαλλήλων που διαθέτει και των πολύ περισσότερων που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του.

Ακόμη χειρότερα, το τελευταίο διάστημα καλλιεργείται η εικόνα στην περιοχή ότι η Μονάδα υπολειτουργεί, αν δεν έχει ήδη κλείσει, ενώ τα άλλα ΚΕΦΙΑΠ (π.χ ΚΕΦΙΑΠ Ν. Ευβοίας) είναι σε πλήρη λειτουργία, και αποκομίζουν έσοδα και χρηματοδοτούνται, ενώ συγχρόνως ωφελείται και εξυπηρετείται όλος ο πληθυσμός που έχει ανάγκη χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Θεωρούμε ότι η εν λόγω Μονάδα μπορεί και πρέπει να προσφέρει σοβαρές υπηρεσίες υγείας σε όλο τον πληθυσμό της Βοιωτίας, καθώς εκτός των άλλων διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Η ύπαρξή της δείχνει ότι υπάρχουν υποδομές και δυνατότητες για να παρέχεται στην Ελλάδα υγεία και περίθαλψη δωρεάν, υψηλού επιπέδου.

Αυτή η δυνατότητα όμως είναι αντίθετη με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στη Υγεία, τα οποία εξυπηρετεί η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Στόχος τους είναι να υποβαθμίσουν τις κρατικές υποδομές υγείας, να τις απαξιώσουν για να στραφεί ο κόσμος στην ιδιωτική υγεία. Φυσικά όποιος έχει λεφτά, όποιος δεν έχει θα αφήνεται στο έλεός του.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους φορείς της Θήβας να διεκδικήσουν την πλήρη στελέχωση και λειτουργία τόσο του ΚΕΦΙΑΠ όσο και του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότησή τους, για την δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού της χώρας με όλες τις υπηρεσίες υγείας, υψηλού επιπέδου.

11/10/2013



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο