Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τα βύσματα, το στρατόπεδο της Θήβας και η Χρυσή Αυγή

*Για όσους ψάχνουν τους ηθικούς αυτουργούς της αλματώδους αύξησης της Χρυσής Αυγής, θα περιγράψω μια μικρή σκηνή που έζησα στο στρατόπεδο Θήβας.

Οι νεοσύλλεκτοι (είχαν παρουσιαστεί μια εβδομάδα πριν) ενημερώθηκαν ότι οι μισοί θα έχουν μονοήμερη έξοδο το Σάββατο και οι άλλοι μισοί την Κυριακή.

Νεοσύλλεκτοι γυρνούν στις 2 μ.μ. στο θάλαμο εξουθενωμένοι από την αγγαρεία στα μαγειρεία και μαθαίνουν ότι ορισμένοι νεοσύλλεκτοι έφυγαν ήδη με 3ήμερη άδεια, υπερηφανευόμενοι ότι «δούλεψε το βύσμα».

Τι μήνυμα εισπράττουν οι νέοι με σπουδές, με πτυχία και μεταπτυχιακά που κλήθηκαν να υπηρετήσουν την πατρίδα αυτή την κρίσιμη στιγμή;

Τι θα συζητάνε άραγε μεταξύ τους αυτοί οι νέοι που γυρνώντας από την αγγαρεία μαθαίνουν ότι οι συνάδελφοί τους, νεοσύλλεκτοι με βύσματα, που δεν έχουν κάνει καμία αγγαρεία και που δεν έχουν ορκιστεί, παίρνουν 3ήμερη άδεια με διανυκτέρευση (φεύγουν Παρασκευή και γυρνάνε Δευτέρα), ενώ αυτοί θα έχουν μόνο ημερήσια έξοδο και το Σαββατοκύριακο, θα κάνουν και τις υπηρεσίες και τις αγγαρείες των «βυσματωμένων»;

Ακούστηκαν λοιπόν από πολλούς νέους βρισιές για τον ταξίαρχο, για το στρατό, για την κυβέρνηση, για τα κόμματα, για τα βύσματα, για τα λαμόγια. Τότε πήραν θάρρος ορισμένα υποκείμενα και είπαν: «Α ρε, Χρυσή Αυγή που σας χρειάζεται».

Είπατε τίποτα, κύριοι; Καταλάβατε κάτι;

Τι περιμένουν οι νέοι για να ηρεμήσουν; Δικαιοσύνη, αξιοκρατία, ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες…

Αυτοί που δημιουργούν καταστάσεις μίσους, τι είναι; ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ! Αυτούς ψάξτε, αυτούς αποκαλύψτε, αυτούς παραδώστε στο χλευασμό της κοινωνίας για να ηρεμήσουν οι νέοι, για να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν.

Αλλιώς σε λίγο θα είναι αργά για την κοινωνία μας».

Κ.Λ.
exeisminima


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο