Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία στη Βοιωτία

Ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ) Βοιωτίας, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Βοιωτίας διοργανώνουν  τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία. O διαγωνισμός ξεκίνησε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, (Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας) και έχει καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013. Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Βοιωτίας.

Το θέμα του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού για τη Ψυχική Υγεία είναι: «Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την ψυχική νόσο, μπορούν να είναι επιτυχημένοι κι ευτυχείς». Οι μαθητές/τριες καλούνται να ζωγραφίσουν προσωπογραφίες, τοπία, αντικείμενα ή οποιοδήποτε ελεύθερο σχέδιο, δείχνοντας την θετική πλευρά της καθημερινότητας.

Ενημερωτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς με θέμα την Ψυχική Υγεία, προκειμένου να ενημερώσουν, ευαισθητοποιήσουν, υποστηρίξουν κι εμψυχώσουν τους μαθητές, έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο του Συμβουλευτικού Σταθμού νέων Βοιωτίας: http://sumstanvoi.blogspot.gr/ καθώς και στο facebook του ΣΟΨΥ Βοιωτίας: https://www.facebook.com/groups/251839231550644/.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να αποστείλει, το ανώτερο, μέχρι τρία έργα, σε οποιοδήποτε υλικό και με οποιαδήποτε τεχνική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδώσουν τα έργα τους, στη δομή του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39, 5ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, το αργότερο μέχρι 22 Νοεμβρίου 2013, ή να τα παραδώσουν ή αποστείλουν ταχυδρομικά, με ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου, μέχρι 22 Νοεμβρίου 2013 και με την ένδειξη «Συμμετοχή στον διαγωνισμό», στη διεύθυνση Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 42 (πρώην Πεσόντων Μαχητών) Τ.Κ. 32100 Λιβαδειά, Υπόψη Καράλη Ελένης.

Με όλα τα έργα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση και εκδήλωση ενημέρωσης. Στους μαθητές των οποίων τα έργα θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή, θα απονεμηθούν αντίστοιχα βραβεία και έπαινοι. Σε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες θα χορηγηθεί αναμνηστικό δίπλωμα. Τα έπαθλα για τους νικητές, είναι τα εξής:

1ος , 200 ευρώ,
2ος , 100 ευρώ,
3ος , 50 ευρώ.
Ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Βοιωτίας ιδρύθηκε το 2011 με άμεσο στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας της ευρύτερης περιοχής σε θέματα ψυχικής υγείας, την αποστιγματοποίηση της ψυχικής ασθένειας και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ψυχικά πασχόντων.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο