Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κρατική κηδεία για τα θύματα στη Λαμπεντούζα

Με χρήματα του ιταλικού κράτους και υπό την αιγίδα του θα πραγματοποιηθούν οι νεκρώσιμες ακολουθίες των δεκάδων θυμάτων του ναυαγίου της Λαμπεντούζα της προηγούμενης εβδομάδας.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, κατά την επίσκεψή του στο νησί μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι οποίοι δέχθηκαν αποδοκιμασίες.
Ο κ. Μπαρόζο δεσμεύτηκε για βοήθεια ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για αρωγή προς τους πρόσφυγες στην Ιταλία.
Τουλάχιστον 302 άνθρωποι, οι περισσότεροι από την Ερυθραία και τη Σομαλία, έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, αφού έπιασε φωτιά. Τα θύματα είναι 210 άνδρες, 83 γυναίκες και εννέα παιδιά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Από τους περισσότερους από 500 επιβάτες του, μονάχα 155 κατόρθωσαν να ανασυρθούν ζωντανοί. Ιταλοί δύτες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για τον απεγκλωβισμό σορών οι οποίες παραμένουν εντός του ναυαγίου, σε βάθος 47 μέτρων.
Το μικρό νησί της Λαμπεντούζα αποτελεί προορισμό - κλειδί για μεταναστευτικά ρεύματα και οι κάτοικοι του κατηγορούν τις αρχές της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν κάνουν αρκετά για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Οι κ.κ. Μπαρόζο και Λέτα επισκέφθηκαν το προσωρινό νεκροτομείο όπου βρίσκονται τα φέρετρα με τις σορούς των θυμάτων του ναυαγίου, ενώ συναντήθηκαν και με επιζώντες.
Οι δύο άνδρες έγιναν δεκτοί στο νησί αποδοκιμαζόμενοι με ιαχές όπως «ντροπή» και «δολοφόνοι».
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπαρόζο σημείωσε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την εικόνα των εκατοντάδων φέρετρων.
«Είναι κάτι το οποίο, νομίζω, δύσκολα ξεχνιέται: φέρετρα μωρών, φέρετρα μητέρας και του παιδιού της το οποίο γεννήθηκε εν ώρα τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Είναι κάτι το οποίο με σόκαρε βαθιά», τόνισε.

Newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο