Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Φόβοι για το μέλλον 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Lufthansa ούσα απλώς μία αεροπορική εταιρεία πλην όμως ...γερμανική, μαζί με Γερμανούς συμβούλους της κυβέρνησης έχουν «προτείνει» σε βαθμό πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση να μπει «λουκέτο» σε 22 αεροδρόμια της χώρας.

Μάλιστα, αυτή η εισήγηση εισηγείται η γερμανική ιδιωτική εταιρία Lufthansa και Γερμανοί άτυποι σύμβουλοι του δημοσίου προς την ελληνική κυβέρνηση. Μια εισήγηση που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, αφού την ίδια πρόταση είχαν καταθέσει και την άνοιξη του 2013, την οποία φέρεται να υιοθετεί και η Τρόικα.

Η απάντηση του υπουργείου Μεταφορών αλλά και της ελληνικής πολιτειακής ηγεσίας ήταν αρνητική, όμως οι Γερμανοί επιστρέφουν ξανά θέτοντας επί τάπητος την ίδια πρόταση.
Πρόκειται για τα αεροδρόμια που καλύπτουν άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και κρίσιμους, από πλευράς εσόδων τουριστικούς προορισμούς, τα οποία έχουν ενταχθεί στην Ανώνυμη Εταιρία διαχείρισης Αεροδρομίων (ΑΕΔΑ), ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Μέσα σε αυτά, φέρονται να συμπεριλαμβάνονται και όλα τα αεροδρόμια των Κυκλάδων (τέσσερα στον αριθμό), πλην των διεθνών αεροδρομίων Μυκόνου και Σαντορίνης για τα οποία υπάρχει μελλοντικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

Συγκεκριμένα τα 22 αεροδρόμια είναι: Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Νέας Αγχιάλου, Λήμνου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Σκύρου, Σύρου, Ικαρίας, Λέρου, Καρπάθου, Νάξου, Πάρου, Μήλου, Κυθήρων, Αστυπάλαιας, Καστελλόριζου, Σητείας και Κάσου.
Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλη Αλεβιζόπουλου, στελέχη του Υπ. Μεταφορών έχουν δεχθεί εισήγηση από διευθυντικά στελέχη της Lufthansa, που χωρίς καμιά θεσμική ιδιότητα και υπερβαίνοντας το ρόλο τους, ως ιδιωτική αεροπορική εταιρία και ως άτυποι σύμβουλοι του Δημοσίου, εισηγήθηκαν να κλείσουν τα 22 αεροδρόμια.

Η πρόταση, όσο και σοβαρά υπόψη να ληφθεί, δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί. Οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες γι αυτό και η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει την κάθετη άρνησή της στο εγχείρημα. Ωστόσο όσο οι Γερμανοί επανέρχονται και μάλιστα με τις ευλογίες της Τρόικα, ο κίνδυνος θα είναι πάντα ορατός.
Κάθετη διάψευση από το ΤΑΙΠΕΔ

«Ουδέποτε έχει τεθεί έως τώρα και ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον, ζήτημα κλεισίματος των 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας».

Αυτό επισημάνθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με εισήγηση των συμβούλων Lufthansa Consulting για κλείσιμο των συγκεκριμένων αεροδρομίων.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τα δημοσιεύματα αυτά διαψεύδονται κατηγορηματικά, ενώ υπενθυμίζεται ότι, αντίθετα, το Ταμείο διενεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14- 20 περιφερειακά αεροδρόμια, μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές.

Τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, θα μεταφερθούν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4146/2013, στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων (ΑΕΔιΠΑ), η οποία ανήκει κατά 100% στο Δημόσιο και αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ανάπτυξή τους.

Κουίκ: Με ανησυχεί η διάψευση του ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν ισχύει η εξωφρενική πρόταση της Τρόικα και των Γερμανών

Για θέμα προχώρησε σε δήλωση και ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Με ανησυχεί βαθύτατα η διάψευση που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ, ότι με εισήγηση τρόικας, των Γερμανών συμβούλων του Δημοσίου και της εταιρείας Lufthansa (η οποία οσονούπω θα εξαγοράσει την Aegean που αγόρασε την Olympic), προτείνεται το κλείσιμο 22 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.
Προειδοποιούμε, όποιον συγκυβερνητικό Υπουργό υπογράψει τέτοια απόφαση, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και την τρόικα, ότι εάν γίνουν πράξη αυτά τα βλακώδη σχέδια, θα εξακοντιστούν από κει που ήρθαν όχι αεροπορικώς, αλλά κολυμπώντας!

ΥΓ: Δεν ξέρω αν θα βρουν ένα καράβι να τους μαζέψει, αφού και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τα μνημόνια της τρόικας και της συγκυβέρνησης τις έχουν εξαφανίσει».

Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο