Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε: Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Θήβας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:95                                                                                                               ΑΘΗΝΑ 23/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: σωματεία του κλάδου
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία (μετονομασμένη ΠΑΣΚΕ) στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, που απέκλεισε από το συνέδριο το Συνδικάτο εργαζομένων φαρμάκου – καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Βοιωτίας – Εύβοιας και περιοχής Αυλώνα, κλαδικό σωματείο – μέλος της ΟΕΦΣΕΕ.
Σε μια περίοδο που είναι αναγκαία η οργάνωση των εργαζόμενων στα σωματεία τους, η ενίσχυση και η μαζικοποίηση των σωματείων, ο συντονισμός της πάλης μέσα από τις κλαδικές ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα, η πλειοψηφία του ΕΚ Θήβας, με μια εντελώς προσχηματική αιτιολογία, δεν δέχεται καν να εγγράψει στη δύναμη του ΕΚ ένα κλαδικό συνδικάτο.
Ένα κλαδικό συνδικάτο που εκπροσωπεί τους εκατοντάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια και στις άλλες επιχειρήσεις φαρμάκου και καλλυντικού, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία της περιοχής. Που δίνει καθημερινά τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων αυτών των εργαζόμενων, απέναντι στα αντεργατικά σχέδια εργοδοτών και εργολάβων της περιοχής, απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.  Τη μάχη της οργάνωσης των εργαζόμενων, όποια σχέση εργασίας και αν έχουν, κόντρα στις δυσκολίες και τις εργοδοτικές παρεμβάσεις.
Είναι προφανές ότι ο ταξικός προσανατολισμός του Συνδικάτου εργαζομένων φαρμάκου – καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Βοιωτίας – Εύβοιας και περιοχής Αυλώνα και η συσπείρωσή του στο ΠΑΜΕ ενοχλεί την παράταξη της πλειοψηφίας στο ΕΚ Θήβας, που φοβάται την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
Η ΟΕΦΣΕΕ στηρίζει το σωματείο – μέλος της και τη δράση του, που πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί με μεγαλύτερο πείσμα και αγωνιστικότητα και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην περιοχή να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να το δυναμώσουν.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ
τηλ. επικοινωνίας: 6944743524, 6985128499, 6974534859

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΔΑΣ
Σήμερα ξεκίνησε τις εργασίες του το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας. Με την έναρξη των εργασιών αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά ότι ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Μέσα από τις διαδικασίες που επέβαλλε η πλειοψηφία απέρριψαν την εγγραφή του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ. Ένα νέο σωματείο, σε ένα κλάδο που απασχολεί περισσότερους από 3000 εργαζόμενους στην περιοχή, που παρεμβαίνει για τα προβλήματα και την οργάνωση της εργατικής τάξης, το πέταξαν έξω από το συνέδριο με πρόσχημα ορισμένες παρατυπίες στα χαρτιά.
Για μία ακόμη φορά βοήθησαν… τους εργοδότες!!!
Την ίδια στιγμή από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας, ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του ΕΚΘ Παπαβλάχος Κώστας έχει ψηφίσει σε 3σωματεία και για 2 ομοσπονδίες,
ψήφισε με α/α 247 στις εκλογές του επιχειρησιακού ΜΟΡΝΟΥ στις 7/12/2012.
Από το πρακτικό αρχαιρεσιών προκύπτει ότι έχει ψηφίσει για ΔΣ, ΕΚΘ, Ομοσπονδία. Εκλέχτηκε στο ΔΣ και αντιπρόσωπος για το ΕΚΘ και την Ομοσπονδία (ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ).
ψήφισε με α/α 229 στις εκλογές του κλαδικού σιδηροβιομηχανίας στις 29/6/2013. Από το πρακτικό αρχαιρεσιών προκύπτει ότι έχει ψηφίσει για ΔΣ, Ομοσπονδία (ΠΟΕΜ), ΓΣΕΕ. Εκλέχτηκε στην εξελεγκτική επιτροπή.
ψήφισε με α/α 128 στις εκλογές του κλαδικού Πλαστικών και Χημικής Βιομηχανίας στις 28/9/2013. Από το πρακτικό αρχαιρεσιών προκύπτει ότι έχει ψηφίσει για ΔΣ, ΓΣΕΕ. Εκλέχτηκε στην εφορευτική επιτροπή.
Όπως και το μέλος της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ του ΕΚΘ, Μεγαρίτης Σπύρος, που επίσης έχει ψηφίσει σε 3 σωματεία και για 2 ομοσπονδίες,
ψήφισε με α/α 144 στις εκλογές του επιχειρησιακού ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ στις 9/5/2011. Από το πρακτικό αρχαιρεσιών προκύπτει ότι έχει ψηφίσει για ΔΣ, Ομοσπονδία, ΓΣΕΕ. Εκλέχτηκε στο ΔΣ και αντιπρόσωπος για το ΕΚΘ και την Ομοσπονδία.
ψήφισε με α/α 219 στις εκλογές του κλαδικού σιδηροβιομηχανίας στις 29/6/2013. Από το πρακτικό αρχαιρεσιών προκύπτει ότι έχει ψηφίσει για ΔΣ, Ομοσπονδία, ΓΣΕΕ.
ψήφισε με α/α 123 στις εκλογές του κλαδικού Πλαστικών και Χημικής Βιομηχανίας στις 28/9/2013. Από το πρακτικό αρχαιρεσιών προκύπτει ότι έχει ψηφίσει για ΔΣ, ΓΣΕΕ. Εκλέχτηκε στην εφορευτική επιτροπή.
Προφανώς, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα χρησιμοποιούν το ΕΚΘ για να συνδιαλέγονται με την εργοδοσία, τους κομματικούς μηχανισμούς, την τοπική διοίκηση κ.α., όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Για τον ίδιο λόγο ζητούν την ψήφο σας και οι άλλες παρατάξεις.
Μόνο η παράταξη της ΔΑΣ είναι ενάντια σε αυτή τη λογική και ζητάει την ψήφο των αντιπροσώπων ώστε να την αξιοποιήσει για την οργάνωση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΔΑΣ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΥΣ – ΨΗΦΙΣΕ ΔΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο