Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η ορχήστρα SMYRNA στη Θήβα απο την Ένωση Μικρασιατών .

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας παρουσιάζει την παραδοσιακή ορχήστρα «Smyrna» στη Μουσική παράσταση «Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο»
Στο PISINA café σε μία μόνο παράσταση την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 21:00

Η παραδοσιακή ορχήστρα «Smyrna», επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Θήβα με πρόσκληση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας
Ξεχωριστές ερμηνείες γεμάτες κέφι, ζεστασιά και φρεσκάδα από τις 5 νεαρές κοπέλες – μουσικούς της «Smyrna»: τη Μυρτώ Δράκου (βιολί, τραγούδι), την Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), τη Γεωργία Λώλη (κανονάκι , τραγούδι), την Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι) και τη Μικαέλλα Τσούμπου (κλαρίνο, τραγούδι).
Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θα μας παρασύρουν, όπως κάθε φορά, να γλεντήσουμε σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσουμε, από τον «Αρτεμώνα» της Σίφνου, ως την «Τρυγώνα» και το «Μη με κοιτάς στα μάτια» της Ηπείρου, απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας και «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα» από τη Μ.Ασία
Η νέα γενιά μουσικών που είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση λοιπόν, συναντά την παραδοσιακή μουσική ενώνοντας την παλιά και τη νέα γενιά και όλο αυτό εξελίσσεται σε ένα γλέντι γεμάτο κέφι.

Λίγα λόγια για την ορχήστρα Smyrna orchestra (ορχήστρα Σμύρνα)
Η ορχήστρα «Smyrna» συστάθηκε το 2010, μετά από ιδέα του Ανδρέα Τσεκούρα να δημιουργηθεί μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία.
Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει, στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, σε δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, και έργα Σμυρνιών συνθετών.
Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντας της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.
Προσπαθούν μ΄αυτό τον τρόπο ν’ ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική.
Toν Μάιο του 2012 σε δική τους παραγωγή ,κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το οποίο είναι διαθέσιμο στο youtube και ετοιμάζονται για τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία Final Touch σε παραγωγή του Μίλτου Καρατζά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: PISINA café και στα τηλ : 6936181817. 2262024544



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο