Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

29η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)  στις  24 OΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013, ημέρα  ΠΕΜΠΤΗ  και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
           


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                     ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Π Ι Ν Α Κ Α Σ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ  24-10-2013  ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. :  31090/18-10-2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  (Άρθρο 67,  Ν. 3852/10)
1. Έκφραση γνώμης για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις Κυριακές στο Δ.Θηβαίων.
2. Έγκριση παραλαβής μελέτης «Μελέτη Βελτίωσης κτιρίου παλαιού νοσοκομείου για δημιουργία κέντρου Τουριστικής πληροφόρησης και ψηφιακής προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας».
3. Λήψη απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης των απαιτούμενων μελετών εφαρμογής στα πλαίσια της Πράξης : «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης Δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων».
4. Ανάκληση άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου του κ. Μιχαλόπουλου Χρήστο του Δημητρίου.
Αποδέκτες Πίνακα Διανομής :
ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΙΩΝ κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
    Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ.
1. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
2. ΓΙΑΝΝΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
3. ΔΡΕΝΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟ
4. ΖΕΡΙΚΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
5. ΚΟΝΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
6. ΚΟΥΝΤΟΥΠΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
7. ΜΙΧΑ ΠΕΤΡΟ
8. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ
9. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
10. ΠΕΤΡΑΙΝΑ ΗΛΙΑ
11. ΣΔΟΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟ
12. ΣΤΑΪΚΟ ΑΛΕΚΟ
13. ΣΤΡΑΤΕΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
14. ΣΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
15. ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
16. ΤΣΙΤΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
17. ΦΙΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
18. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΑΝΔΡΕΑ
19. ΧΑΤΖΙΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
20. ΣΒΙΓΓΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
21. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΩΝ/ΝΟ
22. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
23. ΖΩΓΡΑΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
24. ΚΕΦΑΛΑ ΚΩΝ/ΝΟ
25. ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ ΔΗΜ.-ΠΑΝ.
26. ΝΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
27. ΝΟΚΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
28. ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
29. ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
30. ΣΚΟΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
31. ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟ ΑΝΤΩΝΙΟ
32. ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΟ

6η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)



Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 18185/21-6-2013 εγγράφου μας, σας καλούμε να προσέλθετε στην Ειδική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού στο Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, σε εφαρμογή του άρθρου 14 του κανονισμού λειτουργίας του  περί «Δημοτικού Ελέγχου – Επερωτήσεις», για τη συζήτηση των επερωτήσεων που υποβλήθηκαν και οι οποίες επισυνάπτονται στη συνέχεια της πρόσκλησης.
 
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ



Ερωτήσεις του συνδυασμού
<< ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ  >>

1. Είμαστε υπέρ των ΑΠΕ, όμως, θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι, οι αποφάσεις των οργάνων και να προσέχουν το περιβάλλον.
Ανταποδοτικά οφέλη δεν υπάρχουν, αλλά δεν διεκδικεί και ο Δήμος.
Στην περιοχή του Ελαιώνα έχουν εγκατασταθεί αρκετές εταιρείες και πρόσφατα ξεκίνησε εργασίες η εταιρεία ΅ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΅ καταστρέφοντας την όλη εκεί  περιοχή, όπου είναι αρκετοί κτηνοτρόφοι, ενώ υπάρχει αρνητική απόφαση από την Τοπ. Κοινότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο. Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή ?

2. Κληροδότημα Σταμάτη.
Πόσες υποτροφίες και σε ποιούς έχετε δώσει  ?
Πόσα χρήματα ?
Επίσης, τι έχετε κάνει με την περιουσία του κληροδοτήματος ?

3. Υπάρχουν τρείς ( 3 ) γεωτρήσεις για υδροδότηση στα Βάγια. Για τη μία από αυτές, της Αγ. Σωτήρας, στο πρόγραμμα των έργων αναφέρεται, ότι έχει δαπανηθεί, συνολικά το ποσό των 545.000 ευρώ.
Γιατί είναι τόσο υπερβολικά μεγάλο το ποσό ? Πείτε μας που πήγαν τόσα χρήματα ?
Ενώ εδώ και ένα χρόνο, μια γεώτρηση στα Βάγια ήταν σε αχρηστία, γιατί δεν την επισκευάσατε νωρίτερα, ώστε να μην μείνει το χωριό χωρίς νερό ?
Πως σκοπεύετε να λύσετε το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης στα Βάγια ?

4. Πριν ένα χρόνο ψηφήσαμε και υπάρχει ο ΟΕΥ, γιατί δεν τον εφαρμόζεται και τι σκοπεύετε να κάνετε ώστε να εφαρμοστεί εξ΄ ολοκλήρου ο οργανισμός και να λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου ?

5. Τι γίνεται με τα σφαγεία ?
Είχε εγκατασταθεί εργολάβος. Τί έχει γίνει μέχρι σήμερα ?
Ποιες ενέργειες έχετε κάνει για την μελέτη που είχε γίνει ?
Τι θα πράξετε εσείς ?
Θα επιστραφούν κάποια χρήματα, και αν ναι ποιο είναι το ποσό ?

6. Το έργο της οδού Πινδάρου έχει ξεκινήσει στις αρχές του 2011.
Μπορείτε να μας πείτε σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα ?
Γιατί σταμάτησε τις εργασίες ο εργολάβος  και τι προτίθεστε να κάνετε τηρώντας από το νόμο τις προβλεπόμενες ενέργειες ?

                             Για το συνδυασμό
                         «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»
Νικόλαος Σβίγγος




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»


                    Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Θηβαίων


Κύριε πρόεδρε, σας καταθέτουμε τo κείμενο των ερωτήσεων της παράταξης,  προκειμένου να συμπεριληφθούν  και να απαντηθούν από τον κ. Δήμαρχο, κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, περί «Δημοτικού Ελέγχου – Επερωτήσεις» , που έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013.
1) Η προβλεπόμενη από τον ν. 3852/10 εφαρμογή του νέου ΟΕΥ υποτίθεται ότι έχει ολοκληρωθεί καθώς και η οργάνωση των τοπικών γραφείων σε Δημοτικές και Κοινοτικές Ενότητες. Παρ’ όλα αυτά η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητα ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες  προς τους Δημότες μας, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο δεν έχει βελτιωθεί. Έχετε εντοπίσει τις υπάρχουσες αδυναμίες και εάν ναι, πως θα τις αντιμετωπίσετε;

2) Σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και επιβαρύνουν είτε άμεσα είτε έμμεσα τις συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των συμπολιτών μας (π.χ. λειτουργία λιμανιού στη ΒΙΠΕ Θίσβης, ιχθυοκαλλιέργειες στα όρια των ακτών του Δήμου, ανεξέλεγκτη ανάπτυξη ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάρκων, βιομηχανική ρύπανση κ.ά. ) έχετε επιδείξει  μια τουλάχιστον  ολιγωρία ως προς την αντίδρασή σας αλλά και αποσπασματική συμπεριφορά ως προς την αντιμετώπισή τους, με συνέπεια να παρακολουθούμε τα γεγονότα ανήμποροι να αντιδράσουμε. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση και ορατά τα αποτελέσματά της,  έχετε διάθεση  να καταθέσετε στο ΔΣ μια ολοκληρωμένη πρόταση συνολικής αντιμετώπισης, με την συμμετοχή όλων μας και την ενεργοποίηση των πολιτών ενάντια στην  διαφαινόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας;


3) Αποτελεί κοινή διαπίστωση και σημείο αναφοράς η συνολικά άσκημη εικόνα της πόλης της ΘΗΒΑΣ ως προς: την λειτουργικότητα (έλλειψη φωτεινών σηματοδοτών ρύθμισης κυκλοφορίας σε κομβικά σημεία,  κυκλοφοριακή συμφόρηση αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, είσοδοι και κεντρικές αρτηρίες κ.ά.), τους χώρους πρασίνου και ψυχαγωγίας (παιδικές χαρές, χώροι αναψυχής, δημοτικά πάρκα και χώροι άθλησης για τους νέους), την καθαριότητα (κάδοι απορριμμάτων, αποψιλώσεις και καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων), την κατάληψη και εκμετάλλευση δημόσιων χώρων. Εάν και είναι γνωστό ότι αυτή η κατάσταση προϋπάρχει από πολλά χρόνια, δεν διαπιστώνουμε και από την δική σας θητεία έως σήμερα κάποια αλλαγή, στην παγιωμένη πλέον δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες μας. Πότε και πως σκέφτεστε να πάρετε πρωτοβουλίες για να αλλάξει αυτή η εικόνα προς το καλύτερο;

4) Παρά την δέσμευσή σας ότι θα φέρνατε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε προγενέστερο χρόνο, το θέμα της εμποροπανήγυρης στη Δημοτική Ενότητα Θήβας, προκειμένου να συζητηθούν  τόσο ο χώρος, όσο και ο τρόπος τέλεσης αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα. Έχετε επεξεργαστεί κάποιες προτάσεις να φέρετε προς συζήτηση και πότε;

    Για την Δημοτική Παράταξη  της                «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Σταμάτης Η. Χαλβατζής
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

1. Να μας ενημερώσετε σχετικά με τη ροή της κρατικής χρηματοδότησης προς το Δήμο, καθώς επίσης της εκταμίευσης του ποσού που δόθηκε έναντι των παρακρατηθέντων πόρων.
2. Να μας ενημερώσετε για τον αριθμό των Αιτήσεων ου υποβλήθηκαν για τους παιδικούς σταθμούς, εάν θα γίνουν όλες δεκτές. Επίσης για την τυχόν οικονομική επιβάρυνση των γονέων που θα στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, και το εάν θα καλυφθούν οι απαιτούμενες θέσεις εργασίας σε αυτούς.
3. Τι σκοπεύετε να πράξετε σχετικά με την λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων, πολλά από τα οποία σχεδόν δε συνεδριάζουν ποτέ.
4. Να μας ενημερώσετε σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πόσους εξυπηρετεί, με ποια είδη.
5. Πότε προσδιορίζεται η έναρξη των εργασιών του έργου του πεζοδρόμου της οδού Επαμεινώνδα.
6. Εάν έχετε προβεί σε κάποια ενέργεια στη κατεύθυνση της καταγραφής των ρομα που διαμένουν στον καταυλισμό και του αριθμού όσων εξ αυτών επιθυμούν να μετεγκατασταθούν.
7. Εάν εξετάζετε να μειώσετε τα ανταποδοτικά τέλη στην κατεύθυνση ελάφρυνσης των κατοίκων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.
8. Ποια είναι η πορεία του έργου της ΜΕΑ, το οποίο μέσω της ΔΕΠΟΔΑΘ έχετε αποφασίσει να κατασκευάσετε


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
κ. Αθανασίου Σκούμα


ΕΡΩΤΗΣΗ 1η
Το θέμα του νοσοκομείου Θηβών και η σοβαρή συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του ανησυχεί τους Θηβαίους πολίτες. Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι έρχεται νομοσχέδιο με καταργήσεις νοσοκομείων  το Σεπτέμβριο.
Το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών της Θήβας συνεχίζεται. Τα πιο σημαντικά τμήματα της Δ.Ο.Υ. Θήβας μεταφέρθηκαν στη Λιβαδειά. Η επίσκεψη κλιμακίου της πόλης στον ΓΓ του ΥΠΟΙΚ κ. Θεοχάρη, απέσπασε την απάντηση ότι ακολουθείται κανονικά το χρονοδιάγραμμα, που είχαν θέσει υπόψη του Δήμου σε προγενέστερη συνάντηση. Αναγγέλθηκε ότι ο ΟΑΕΕ θα σταματήσει τη λειτουργία τους την πόλη, ενώ ήδη κλείνουν και σχολεία του Δήμου μας. Η αυτοδιοίκηση μετρά περικοπές πάνω από 60%, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται καταργήσεις των ήδη συγχωνευμένων δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων. Ότι αφορά το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια σφαίρα, συντρίβεται σταδιακά. Η επιβίωση της κοινωνίας μας, απειλείται ευθέως και άμεσα από την κυβερνητική πολιτική της κοινωνικής καταστροφής. Παρά τι επισημάνσεις μας και τις προτάσεις μας προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει επίσημη και σε βάθος ενημέρωση των δημοτών, εντούτοις δεν γίνεται.
Μήπως έστω και τώρα, προτίθεται η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών;
Μήπως έστω και τώρα, προτίθεται να υπερασπιστεί την πόλη και τους πολίτες που βάλλονται από την καταστροφική πολιτική;
Πώς σκέπτεται να αντιδράσει στην κυβερνητική πολιτική;                                                                                                    

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η
Σε πρόσφατο Δ. Τύπου (31-5-2013) της ΔΕΠΟΔΑΘ, πληροφορηθήκαμε ότι με την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), πρόκειται να προχωρήσει και το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή των οργανικών (βιοαποδομήσιμων) απορριμμάτων. Σημειώνουμε ότι η κατασκευή και ολοκλήρωση της ΜΕΑ τοποθετείται το 2015. Η απόφαση του Δήμου Θηβαίων για διαλογή στην πηγή, των οργανικών απορριμμάτων, λήφθηκε πριν από ένα χρόνο. Αποδεικνύεται όμως ότι αποτελούσε κίνηση εντυπώσεων και όχι ουσίας, αφού έγινε ως αντιπερισπασμός, στην πρόταση μας για την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή. Γιατί όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε, τον ένα (1) χρόνο που πέρασε, αλλά και γιατί μετατίθεται στο 2015. Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι η ΜΕΑ των 21 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, που προωθεί η ΔΕΠΟΔΑΘ, ερήμην κάθε συζήτησης και έγκρισης από την κοινωνία των πολιτών, είναι μονάδα σύμμεικτων απορριμμάτων, και γι’ αυτό δεν ξεκίνησε να λειτουργεί πρόγραμμα εκτροπής των οργανικών απορριμμάτων, που ως ποσοστό στη συνολική σύνθεση των ΑΣΑ (αστικών απορριμμάτων), αποτελεί το 55% αυτών. Ήδη το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στην με αριθμό 20/2012 έκθεσή του διαπιστώνει ότι η επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων δεν αποδίδει την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων και κάνει συστάσεις να μην προχωρά η επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων και τα κράτη μέλη να εστιάσουν στις υποδομές διαχείρισης αποβλήτων που επεξεργάζονται απόβλητα διαχωρισμένα στην πηγή.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος:
Α) Γιατί δεν αποκαλύπτει την πραγματικότητα στους Θηβαίους πολίτες;  Β) Γιατί επιλέγει την πιο ακριβή, πιο κοστοβόρα σε δημοτικά τέλη, πιο οχληρή περιβαλλοντικά λύση, χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση με την τοπική κοινωνία; Γ) γιατί δεν υπάρχει καμία μέχρι σήμερα ενημέρωση-απάντηση για τα θέματα της ΔΕΠΟΔΑΘ (μισθοί Γ. Διευθυντή από 2007 έως 2011, ενημέρωση για συμμετοχή δημοτικών αρχόντων σε συμβάσεις με τη ΔΕΠΟΔΑΘ, ενημέρωση ποιοι προσλήφθηκαν στις υποστηρικτικές συμβάσεις της ΔΕΠΟΔΑΘ, πώς προσλαμβάνεται ο νομικός σύμβουλος, πώς ανατίθενται οι προμήθειες  κλπ), Πόσο κόστισε για τη ΔΕΠΟΔΑΘ το συνέδριο των ΦΟΔΣΑ στην Χίο;        
Δ)Υπάρχει πρόθεση της δημοτικής αρχής, έστω και τώρα στο και πέντε, να ανοίξει ένα ανοικτό δημοκρατικό και ουσιαστικό διάλογο στην κοινωνία για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής μας(;;), ή θα συνεχίσει την προώθηση της συγκεντρωτικής και πανάκριβης μονάδας, χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση;      
   
ΕΡΩΤΗΣΗ 3η
Στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων εγκαταστάθηκαν ήδη και λειτουργούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια και ηλιακή ενέργεια. Έχουν καταβληθεί τα αντισταθμιστικά οφέλη από την λειτουργία αιολικών πάρκων, που ήδη λειτουργούν στα όρια του Δήμου Θηβαίων;
Σημειώνουμε ότι ήδη το τέλος υπέρ των μονάδων ΑΠΕ πρόκειται να αυξηθεί κατά 60%. Πρόκειται για το λεγόμενο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ). Μάλιστα προβλέπεται η αύξηση δύο φορές το χρόνο, που ρυθμίζει  πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να μπορούν να πληρώνονται 6000 επιχειρηματίες, επενδυτές κλπ, που έσπειραν φωτοβολταϊκά παντού με την έγκριση των κυβερνήσεων και με την πολιτική ανοχή των αυτοδιοικήσεων. Ήδη ακόμα μια τεράστια περιοχή στον Ελαιώνα Θηβών καλύπτεται από φωτοβολταϊκά με την ανοχή της δημοτικής αρχής και της μνημονιακής συμπολίτευσης. Οι αρχικές αντιδράσεις κάμφθηκαν γρήγορα. Η αυτοδιοίκηση και τα όργανα της δεν αντιδρούν στις συνεχείς αυξήσεις του τέλους υπέρ των επιχειρήσεων ΑΠΕ, αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος των αυξήσεων, παρ’ ότι ήδη πλήττονται από τα χαράτσια.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο κ. Δήμαρχος:    
1)Έλαβε ο Δήμος Θηβαίων και οι τοπικές και δημοτικές κοινότητες, το ειδικό τέλος που προβλέπεται από τα οριζόμενα στο άρθρο 25 παρ. Α.3.(ιιι) ν. 3468/2006; Αποδόθηκε η  προβλεπόμενη από το άρθρο 25 παρ. Α.3.(ι) πίστωση του 1% στους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων από την εγκατάσταση λειτουργίας των ΑΠΕ αυτών;
2)Τι προτίθεται να πράξει για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης;
3)Γιατί υποβαθμίστηκε την επιτροπή ΑΠΕ σε διαχειριστή θεμάτων περί ανταποδοτικών;

ΕΡΩΤΗΣΗ 4η
Α)Με αφορμή το τελευταίο συμβάν, της τοποθέτησης απαγορευτικής πινακίδας Στον δρόμο για την παραλία Θίσβης από την διοίκηση της Βιομηχανικής Περιοχής, (απαγόρευε την πρόσβαση των κατοίκων στην παραλία πριν τις 3μ.μ.), αποδεικνύεται ότι η ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ενεργεί ως ιδιοκτήτης των κοινόχρηστων οδών και πραγμάτων. Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να προστατευθεί η κοινή χρήση των οδών κλπ, να απομακρυνθούν οι πινακίδες, να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα και να γίνεται απρόσκοπτη η πρόσβαση των δημοτών μας αλλά και των πάσης φύσεως επισκεπτών προς την ακτή;
Β)Παρά την ερώτηση μας στις 28-4-2013 περί της ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ παραχώρησης από το Υπουργείο Οικονομικών, για 30 χρόνια όλων των κοινόχρηστων χώρων λιμένος, αιγιαλού, παραλίας, θαλάσσιας ζώνης κλπ, στην ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ, έναντι χαμηλού ανταλλάγματος για την πλουσιοπάροχη παραχώρηση, εντούτοις καμία ενημέρωση δεν λάβαμε για τις ενέργειες του Δήμου. Όμως μαθαίνουμε, ότι ο Δήμος Θηβαίων, ζητάει τη γνώμη των τοπικών συμβουλίων (που είχαν ταχθεί εξ αρχής υπέρ της νομιμοποίησης της παρανομίας!!!)  για τη νομιμοποίηση του κρηπιδώματος Β των λιμενικών έργων, παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά της νομιμοποίησης της παρανομίας, την οποία υποστήριξε ο Δήμος και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Σε τι αποσκοπεί η ενέργεια αυτή του Δήμου; Αποσκοπεί μήπως στην εκ των υστέρων υποβαλλόμενη από κυβέρνηση και ιδιωτικά συμφέροντα τροποποίηση της απόφασης του;    

ΕΡΩΤΗΣΗ 5η
Κατόπιν επιμονής της δημοτικής αρχής 2003-2006, η ΔΕΠΑ ΑΕ (Δημόσια επιχείρηση Αερίου) κατασκεύασε και στη Θήβα δίκτυο φυσικού αερίου 14.500 μέτρων. Τα δίκτυα αυτά (και της Θήβας) έμειναν ανεκμετάλλευτα, από την ολοκλήρωσή τους το 2007. Οι διαγωνισμοί δεν καρποφόρησαν. Η επιδίωξη να συν-εκμεταλλευτούν ιδιώτες τα δίκτυα αυτά και οι προφανείς σκοπιμότητες, άφησαν ανεκμετάλλευτα τα δίκτυα αυτά. Την περίοδο αυτή όμως, η δημόσια λειτουργία του δικτύου και η φθηνότερη πρόσβαση των πολιτών σε ηλεκτρική ενέργεια, απαιτούν την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής για λειτουργία του δικτύου και εξυπηρέτηση των πολιτών, με πιο φθηνές τιμές.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος: Προτίθεται η Δ. Αρχή να διεκδικήσει σοβαρά και αγωνιστικά τη δημόσια λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου, προκειμένου να επιτευχθεί φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια για τους δημότες;  

ΕΡΩΤΗΣΗ 6η
Ποια είναι τα ποσά που έχουν διατεθεί και εκταμιευτεί για έργα τη διετία 2011-2012 ανά τοπική κοινότητα στις δημοτικές ενότητες Θίσβης, Θήβας και Πλαταιών και ποια τα ποσά που έχουν διατεθεί στη δημοτική ενότητα Βαγίων;

ΕΡΩΤΗΣΗ 7η
Σε τι ύψος ανέρχονται τα τέλη που εισπράχτηκαν το 2012 από τη βιομηχανική περιοχή Θίσβης, και ποια ήταν το 2011;

ΕΡΩΤΗΣΗ 8η
Με την με αριθμό 404/Α/Νοέμβριος 2012, έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με την επιχορήγηση από το Δήμο Θηβαίων του συλλόγου «η ΤΕΡΑ», δεν διαπιστώθηκε η εκπλήρωση του σκοπού της επιχορήγησης και προτάθηκε να μεριμνήσει ο Δήμος Θηβαίων για να εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του, εάν κάποια σχέδια μελετών που προσκόμισε ανεπίσημα και μετά την εκταμίευση της επιχορήγησης ο σύλλογος «Η ΤΕΡΑ», εκπληρώνουν το σκοπό για τον οποίο επιχορηγήθηκε.    
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
Ποια είναι η συνέχεια της υπόθεσης αυτής;
Πώς επιχορηγήθηκε ο σύλλογος «Η ΤΕΡΑ» με το ποσό των 180.000 €, και στη συνέχεια αφού καταγγέλθηκε το γεγονός, αναζητήθηκαν λύσεις κατόπιν εορτής για προσκόμιση μελετών (που απαιτείται η διενέργεια των κατά νόμο διαδικασιών); Τι προτίθεται να πράξει ο Δήμος;

ΕΡΩΤΗΣΗ 9η
    Παρακαλείται ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ να μας ενημερώσει
Α)Ποιες είναι οι προθέσεις της δημοτικής αρχής για την υπεράσπιση της ΔΗΚΕΘ και των εργαζομένων της, λόγω της εξαγγελθείσας κατάργησης δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων με Π.Δ.; Και πότε πρόκειται να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό για την ενίσχυση της χρηματοδότησης της ΔΗΚΕΘ, ώστε να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους της;
Β)Ποια είναι η εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν στα Κοινωνικά προγράμματα και ιδίως στο πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι (ΒΣΣ). Προτίθεται η δημοτική αρχή να υπερασπιστεί το πρόγραμμα και τους εργαζόμενους, προωθώντας δράσεις με την ΠΕΔ και τους εργαζόμενους ενάντια στη επίθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης;

ΕΡΩΤΗΣΗ 10η
Γιατί η αποκομιδή των σκουπιδιών στην παράλια Βαθύ της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης γίνεται με οχήματα και προσωπικό της ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης και όχι με τα απορριμματοφόρα και τους εργάτες του Δήμου μας. Μήπως υπάρχει εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου στην διοίκηση της Βιομηχανικής Περιοχής;


ΕΡΩΤΗΣΗ 11η
Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών έκανε μία συνεδρίαση τον Μάιο, αλλά δεν προχώρησαν οι αποφάσεις –εισηγήσεις του προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει πραγματική διάθεση ενεργοποίησης και προώθησης των αποφάσεων του για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία;

ΕΡΩΤΗΣΗ 12η
Τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στο Μοσχοπόδι Θηβών το πρόγραμμα «Κερνάμε Ελλάδα». Ποιος είναι ο οικονομικός απολογισμός του;  

ΕΡΩΤΗΣΗ 13η
Σε ποιο στάδιο βρίσκονται α)η Ανατολική Περιφερειακή Οδός; β)η  πεζογέφυρα στην Πλακιώτισσα;




ΕΡΩΤΗΣΗ 14η
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου νηπιαγωγείου Θήβας  και η Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, ζητούν με έγγραφα τους από τις αρχές του χρόνου την μεταστέγαση του νηπιαγωγείου λόγω ακαταλληλότητας.
Τι προτίθεται να πράξει η δημοτική αρχή ενόψει και της μικρής χρονική διάρκειας έως την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου;  

Ο Ερωτών Δημοτικός Σύμβουλος
Αθανάσιος Δ. Σκούμας



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο