Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Παίζει με τις λέξεις η κυβέρνηση!

Ο Στουρνάρας μετά το "όχι σε νέα μέτρα" μιλά για στοχευμένες περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα

- Μετά την εκστρατεία του Μαξίμου για αντάρτικο με την τρόικα ο Στουρνάρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων
- Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι τα οριζόντια μέτρα έχουν εξαντλήσει πλέον τις δυνατότητές τους
- Σημείωσε οι δανειστές θα πειστούν από τη φορολογική συμμόρφωση, χωρίς περαιτέρω αναφορά
- Προέβλεψε ρυθμό ανάπτυξης για την Ελλάδα το 2014 στο 0,5%

Παιχνίδι λέξεων φαίνεται πως αρχίζει να παίζει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς στην αρχή έλεγαν όλοι "όχι σε νέα μέτρα", αλλά τις τελευταίες ημέρες αυτή η φράση έχει αντικατασταθεί από το "όχι σε οριζόντια μέτρα", κάτι που ενδεχομένως να αφήνει ανοιχτό μία πιθανή λήψη στοχευμένων μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο 12ο συνέδριο του ΣΕΤΕ, "Τουρισμός και Ανάπτυξη" έκανε μία τέτοια στροφή, μιλώντας για στοχευμένα μέτρα και στοχευμένες περικοπές.

Αναφερόμενος ο κ. Στουρνάρας στην ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή στην ολοκλήρωση όλων όσων έχουν απαιτήσει οι δανειστές μας, για πρώτη φορά έκανε λόγο για στοχευμένες περικοπές σε δαπάνες.

Και δεν έμεινε μόνο αυτό, αλλά μίλησε για κατάργηση των κοστοβόρων εξαιρέσεων στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και "χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους".

Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Στουρνάρας δίνει το πράσινο φως για νέες περικοπές και κυρίως στις συντάξεις μιας και αναφέρεται στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ωστόσο, για να είναι και μέσα στο κλίμα των ημερών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε για άλλη μία φορά πως η δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα προέλθει πλέον από τα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. σημειώνοντας πως αυτά έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους".

Αντίθετα, έκανε λόγο για φορολογική συμμόρφωση, για στοχευμένες περικοπές δαπανών σε τομείς της κυβέρνησης, τους οποίους δεν διευκρίνισε και εξυγίανση δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων, χωρίς σε κανένα από αυτά να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι περιστάσεις δεν ευνοούν μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, που δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, που, με το υστέρημά τους, κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε την χώρα όρθια, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το σχέδιο διάσωσης, που προτείνουν ορισμένοι από την αντιπολίτευση, είναι ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου από την Ευρωζώνη.

Το σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση φέρνει απτά θετικά αποτελέσματα, με σταθεροποίηση σε όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, αύξηση της ανταγωνιστικότητας και σταδιακή αναπτυξιακή τροχιά, κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

 NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο