Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Νέες εντάσεις στην ΕΑΒ!

Συσπείρωση ενάντια στην επερχόμενη επίθεση…

«Η ΕΑΒ οδηγείται ξεκάθαρα στον δρόμο της σχεδιαζόμενης απαξίωσης, όπως και άλλες εταιρίες του δημοσίου , με σκοπό να αφήσει χώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα»
«Ύποπτη και ταυτόχρονα έμπρακτο δείγμα από αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης και της Διοίκησης» χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΑΒ, την σιωπή σχετικά με τις συνεχιζόμενες δηλώσεις  στον τύπο διαφόρων «επιχειρηματιών», που υποδεικνύουν το μέλλον της ΕΑΒ..
«Η ΕΑΒ οδηγείται ξεκάθαρα στον δρόμο της σχεδιαζόμενης απαξίωσης, όπως και άλλες εταιρίες του δημοσίου , με σκοπό να αφήσει χώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα» τονίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κωτσαδάμ, υπενθυμίζοντας το θέμα, που κατά επανάληψη έχει δει το φως της δημοσιότητας, με τους μεγαλοεργολάβους, που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, νοικιάζοντας εργαζόμενους, με μισθούς πείνας..
Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα με τους εργολάβους προέκυψε , όταν έγινε έντονη η έλλειψη προσωπικού να παράγει έργο, οπότε ξεκίνησε μια σειρά προκηρύξεων διαγωνισμών της ΕΑΒ για ανάθεση υπεργολαβικού έργου, που περιλαμβάνουν σχεδόν όλα τα προγράμματα που υλοποιεί η εταιρία στα πλαίσια αντισταθμιστικών ωφελημάτων ή πρωτογενών συμφωνιών, δηλαδή του μεγαλύτερου μέρους του κύκλου εργασιών της  εκτός επισκευών-συντήρησης, από τις οποίες προκηρύξεις, με  ένα προσεκτικό διάβασμα, διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε ότι δεν πρόκειται για αναθέσεις εργασιών, , αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ανατίθεται το συνολικό έργο.
Δηλαδή, η έλλειψη προσωπικού κάνει αδύνατη την υλοποίηση των προγραμμάτων, με αποτέλεσμα έτσι η ΕΑΒ να πληρώνει κάποιον άλλο να εκτελεί το έργο, που έχει αναλάβει..
Στο μεταξύ, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν υπεργολάβοι,  που να πληρούν τις προδιαγραφές και να τυγχάνουν της έγκρισης των αρχικών κατασκευαστών, με αποτέλεσμα,  σε κάποιες περιπτώσεις, το κόστος να  ξεπερνά την αξία του προγράμματος, οπότε η ΕΑΒ πληρώνει από την τσέπη της..
«Κυβέρνηση και  πρωθυπουργός τους εργολάβους εννοούν όταν λένε ότι θα φέρουν την ανάπτυξη και θα στηρίξουν την Ελληνική οικονομία; Είναι ξεκάθαρη η ασκούμενη πολιτική , που οδηγεί στην διάλυση της Αμυντικής βιομηχανίας και την παραχώρηση του έργου της στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, θέτοντας εν αμφιβόλω το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας. Παρά τις δυσκολίες που όλοι βιώνουμε, δυστυχώς για κάποιους, οι περισσότεροι για μας συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε μιαν άλλη Ελλάδα, με διαφάνεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, αξίες και ιδανικά» δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, καλώντας  όλους τους συναδέλφους τους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το μέλλον που σχεδιάζει η κυβέρνηση  για την ΕΑΒ και να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο, προκειμένου να αντικρούσουν την επερχόμενη επίθεση!


viotiki-ora


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο