Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Στη Σιβηρία μετέφεραν την Ναντέζντα Τολοκονίκοβα των Pussy Riot!

Σε στρατόπεδο εργασίας στην καρδιά της Σιβηρίας, 4.500 χιλιόμετρα(!) μακριά από τη Μόσχα, μεταφέρθηκε τελικώς η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μέλος των Pussy Riot, η οποία εκτίει ποινή δύο ετών σε ρωσικές ποινικές αποικίες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Repubblica.

Το στρατόπεδο εργασίας Νο 50 βρίσκεται στην περιφέρεια Κρασνογιαρσκ και συγκεκριμένα στην πόλη Νίζνι Ινγκάς, βορείως της Μογγολίας.

Η νεαρή Ν. Τολοκονίκοβα εκτίει την συγκεκριμένη ποινή για την «πανκ προσευχή» την οποία ερμήνευσε εντός του ιερού ναού του Χριστού του Σωτήρος στη Μόσχα, καταγγέλλοντας τον ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και τους δεσμούς της ρωσικής Εκκλησίας με το καθεστώς του.

Την ανακοίνωσε έκανε ο ίδιος ο σύζυγός της, Πιοτρ Βερζίλοφ, στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι, την στιγμή που έγραφε, η μεταφορά της γυναίκας του βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο ίδιος ο κ. Βερζίλοφ είχε καταγγείλει προ τριών ημερών ότι δεν είχε νέα από πλευράς της νεαρής του συζύγου από τις 21 Οκτωβρίου.

Τον Σεπτέμβριο, η κ. Τολοκονίκοβα είχε αρχίσει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες υποχρεωτικής εργασίας στις φυλακές, καθώς και σε καταγγελία απειλών και εκφοβισμών τις οποίες δεχόταν - όπως έλεγε – από τη διοίκηση των φυλακών.

Ο σύζυγός της κατήγγειλε τη μεταφορά της ως πράξη τιμωρίας λόγω της απήχησης την οποία είχε επιστολή της, η οποία έφτασε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, περί των συνθηκών κράτησης στα ρωσικά σωφρονιστικά ιδρύματα.


theinsider


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο