Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Παράνομη και πρωτοφανής η κατάληψη του Ραδιομεγάρου από τα ΜΑΤ


«Πρωτοφανή και παράνομη» χαρακτήρισε «την απαγόρευση για οποιαδήποτε πρόσβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ» ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρης Περπατάρης ενώ ζήτησε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φυλούν την αμπαρωμένη καγκελόπορτα να του επιτρέψουν την είσοδο. Από το πρωί η είσοδος έχει απαγορευτεί τόσο σε εργαζόμενους της ΕΡΤ όσο και σε βουλευτές.


Η κατάληψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή δεν έγινε μετά από εισαγγελική παραγγελία όπως διαβεβαίωσε και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Φάκου τον κ. Περπατάρη, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει διευκρινήσεις τόσο για την πρωτοφανή εισβολή όσο και την παράνομη κατάληψη του Ραδιομεγάρου από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.



Η κα Φάκου διαβεβαίωσε τον κ. Περπατάρη ότι η παρουσία Εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της εισβολής των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο δεν ήταν πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνώνκαθώς δεν υπήρξε ποινικό αδίκημα αλλά αποτελεί ανταπόκριση σε αίτημα των αστυνομικών αρχών προς την Εισαγγελία να ασκήσει την αρμοδιότητα της όσον αφορά το «δικαίωμα να συνιστά σε όσους φιλονικούν να αποφύγουν της τέλεση αξιόποινων πράξεων και να επιδιώξουν την ειρηνική λύση της διαφοράς τους», αφού η εκκένωση χαρακτηρίστηκε ως «αστυνομική έρευνα».



Άρα η παρουσία εισαγγελέα είχε αποτρεπτικό χαρακτήρα και ο ρόλος του ήταν απλά συμβουλευτικός ως προς την τέλεση μελλοντικών αξιόποινων πράξεων, καθώς θα μπορούσε να προχωρήσει σε συλλήψεις σε περίπτωση που θα υπήρχε αντίσταση. Κάτι που δεν συνέβη.



Η εντολή λοιπόν για την εισβολή στο Ραδιομέγαρο, τη βίαιη εκκένωση του από τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας και την κατάληψη του από τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ προήλθε από τη ΓΑΔΑ, και αφού προηγήθηκε υπουργική εντολή.




Εδώ να σημειώσουμε ότι ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣΠΕΡΤ προχώρησε σε καταγγελία καθώς μέσα στο Ραδιομέγαρο δεν βρίσκονται μόνο πανάκριβα μηχανήματα τα οποία είναι χρεωμένα στα ονόματα των υπαλλήλων της ΕΡΤ αλλά και η έδρα των σωματείων τους και κατά συνέπεια όλο το αρχείο των εργαζομένων, το αρχείο των Ενώσεων, τα δικόγραφα για τις δίκες που ξεκινούν όπου να ‘ναι αλλά και το ταμείο της ΠΟΣΠΕΡΤ.



Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η ίδια πρακτική είχε ακολουθηθεί και όταν τα ΜΑΤ απαγόρευσαν την είσοδο των εργαζομένων στα γραφεία της ΕΡΤ στη Μουρούζη το απόγευμα της 11ης Ιουνίου 2013. Οι εργαζόμενοι βέβαια, δημοσιογράφοι και διοικητικοί, καλέστηκαν 2,5 ολόκληρους μήνες μετά (!), στις 2 Σεπτεμβρίου να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, και μόνο. Και βέβαια τους απαγορεύτηκε τόσο απ’ όσους είχαν κάνει κατάληψη των γραφείων τους αλλά και από τον ίδιο τον Μάναλη –με την τριπλή του ιδιότητα 1) πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΤ, 2) ειδικός διαχειριστής της «πρώην» ΕΡΤ και 3) γενικός αρχηγός της ΔΤ- να αγγίξουν τους υπολογιστές, να πάρουν τα προσωπικά τους ηλεκτρονικά αρχεία και να έχουν πρόσβαση στο εταιρικό τους email.



Εξάλλου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διαβεβαίωσε ότι τα ΜΑΤ δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να προχωρήσουνε σε απογραφή στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου, μολονότι εργαζόμενος της ΕΡΤ δήλωσε ότι Αστυνόμος Α’ με βιντεοκάμερα βιντεοσκοπούσε το χώρο, τον οποίο βρήκε και σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό βέβαια μπορούσε να το διαπιστώσει όποιος ήθελε ανά πάσα στιγμής καθώς η ΕΡΤ ήταν ανοικτή σε όλους.



Εδώ θα πρέπει για μία ακόμα φορά να εξηγήσουμε ότι όσοι φέρουν ως επιχείρημα τη «νομιμότητα» προκειμένου να δικαιολογήσουν την εισβολή και την κατάληψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τις δυνάμεις καταστολής ψεύδονται αισχρά.



Η μόνη νομιμότητα ήταν και είναι αυτή που υπηρετούν εδώ και πέντε μήνες οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ουδέποτε επικυρώθηκε με την ψήφο της Βουλής, καθώς η Κυβέρνηση φοβήθηκε να την φέρει προς ψήφιση. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν να λήξει η διάρκεια της. Η τροπολογία που ψηφίστηκε αναγνωρίζει την ύπαρξη του ειδικού λογαριασμού καθώς και τον νόμο της ΝΕΡΙΤ αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτό σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: η ΕΡΤ δεν έχει κλείσει, παραμένει ανοικτή.



Άρα μόνοι παράνομοι ήταν και είναι όσοι προσπαθούν να την κλείσουν, να την φιμώσουν. Οι ίδιοι που έστειλαν τα ΜΑΤ τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου να εκκενώσουν με τη βία το Ραδιομέγαρο, να πετάξουν έξω τους εργαζόμενους και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην κατάληψη του κτηρίου.


ertopen

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο