Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

''ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ'' ...

“Μικρό ερπετοειδές το χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι αλλάζει χρώματα και με τον τρόπο αυτό προσαρμόζεται σε διαφορετικό περιβάλλον κάθε φορά. Τρέφεται με έντομα τα οποία πιάνει με τη μακριά και κολλώδη γλώσσα του.
Πηγή : Βικιπαίδεια


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρόμοια χαρακτηριστικά εμφανίζουν και «ανθρωποειδή», τα οποία κινούνται με πολύ μεγάλη ευκολία από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο κατά την διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων.
Δεν αναφερόμαστε βεβαίως στους χιλιάδες εκείνους απλούς ψηφοφόρους που με ελευθερία σκέψης και αναφαίρετο το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής, στηρίζουν ή συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε κάποιο ανεξάρτητο ή κομματικό συνδυασμό, με κίνητρο την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.
Αναφερόμαστε σε κάποιους ιδιαίτερους τύπους, γνωστούς πια σε όλους μας, που με περισσό θράσος «ενδύονται» κάθε φορά διαφορετικό «ιδεολογικό μανδύα», επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο το ίδιον όφελος και την προσωπική βόλεψη – θέση στην περιφέρεια, στα Βουλευτικά έδρανα, Δημοτικός Σύμβουλος, ό,τι κάτσει δηλαδή.
Μέχρι αυτό το σημείο βεβαίως θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το κακό είναι μικρό και ανάξιο λόγου. Όταν όμως ο «τυπάκος» αυτός προσπαθεί κάθε φορά να γίνεται και τιμητής του χώρου, στον οποίο στεγάζεται προσωρινά, τότε προκαλεί και εξοργίζει όλους τους υπόλοιπους, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης.

« αιδώς . . . αχρείε »

Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Θηβαίος πολίτης



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο