Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Στο “Δίκτυο φορέων της Βοιωτίας για την Ενδοσχολική Βία” συμμετέχει ο Δήμος Θηβαίων

Στο  “Δίκτυο φορέων της Βοιωτίας για την Ενδοσχολική Βία”, το οποίο συγκροτήθηκε στα πλαίσια του “Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού” στη Στερεά Ελλάδα,  συμμετέχει ο Δήμος Θηβαίων με τα μέσα και τις υπηρεσίες που διαθέτει.

Το Δίκτυο πραγματοποίησε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την 1η του συνεδρίαση- συγκρότηση, στην οποία παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κίτσος.


Στην ομιλία του ο κ. Αντιδήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα :

“Η ενδοσχολική βία, όπως και κάθε μορφής βίας, οφείλει να καταπολεμηθεί, με συλλογικές και συντονισμένες προσπάθειες, πριν εξελιχθεί σε μάστιγα. Ο Δήμος Θηβαίων αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη, υπέγραψε το πρωτόκολλο συνεργασίας και ως συμβαλλόμενο μέλος θα βοηθήσει με τα μέσα και τις υπηρεσίες που διαθέτει.

Σ' αυτή τη σημαντική και υψηλού επιπέδου πρωτοβουλία, που συσπειρώνει όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του νομού για έναν κοινό σκοπό, ο Δήμος μας, μετέχει με το επιστημονικό προσωπικό της Υπηρεσίας Πρόνοιας (2 Κοινωνικές Λειτουργούς) , του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας (1 Κοινωνιολόγο, 1 Ψυχολόγο, 1 Νομικό), του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  “Πρόταση Ζωής” (1 Κοινωνιολόγο, 1 Ψυχολόγο) καθώς και με τις υπηρεσίες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας, στις αρμοδιότητες της οποίας περιλαμβάνονται: η πληροφόρηση των δημοτών για θέματα δημόσιας υγείας, η εφαρμογή πολιτικών ή η συμμετοχή σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της βρεφικής, παιδικής και τρίτης ηλικίας, η συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στη μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επίσης ο σχεδιασμός και η εφαρμογή προγραμμάτων για την ένταξη ειδικών ομάδων πληθυσμού ( όπως αθίγγανοι, μετανάστες, πρόσφυγες) στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας”.


(Περισσότερες πληροφορίες για τη σύσταση και τις αρμοδιότητες του δικτύου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.stop-bullying.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο