Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη

Το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. Τον κ. Μπακογιάννη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κωνσταντίνος Μπακομήτρος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Περγαντάς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε εκτενώς τον Υπουργό για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε επίπεδο υπηρεσιών υγείας. Τόνισε δε τις ιδιαιτερότητες των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και τις μεγάλες ανάγκες που εντοπίζονται τόσο στα κεντρικά νοσοκομεία όσο και στα αγροτικά ιατρεία και τα κέντρα υγείας της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για την αδυναμία στελέχωσης των αγροτικών ιατρείων αλλά και των νοσοκομείων από ειδικευόμενους γιατρούς, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του νομικού πλαισίου που αφορά στην παροχή κινήτρων στους υπηρετώντες αγροτικούς και ειδικευόμενους γιατρούς.
Ακόμη, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε αναλυτικά όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σύμφωνα με στοιχεία που του παρείχαν οι αρμόδιες κατά τόπου υπηρεσίες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον Υπουργό να δεσμεύετε να απαντήσει γραπτώς στα θέματα που θίχτηκαν από την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να επιλυθούν τα μείζονα αυτά ζητήματα που σχετίζονται με τον κρίσιμο τομέα της υγείας σε μία τόσο διευρυμένη και γεωγραφικά ετερόκλιτη περιοχή.
Ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά την επίσκεψή του στο Υπουργείο, προέβη στην εξής δήλωση: «Το δικαίωμα στην περίθαλψη είναι αναφαίρετο και θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε με κάθε μέσο και προς κάθε κατεύθυνση, ασυμβίβαστα και αδιαπραγμάτευτα. Οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Η στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας αποτελούν για εμάς θέματα υψίστης σημασίας, τα οποία ως Περιφερειακή Αρχή οφείλουμε να τα καταγράφουμε και να τα επισημαίνουμε στους αρμόδιους. Το γεγονός ότι το εν λόγω ζήτημα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, δε σημαίνει ότι δε μας αφορά όλους και ότι εμείς από την πλευρά μας θα πάψουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο