Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ «ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ» ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φαίνεται πως η «αιχμή» του δόρατος των κυρώσεων της Δύσης και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για να πλήξουν την ρωσική οικονομία με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, είναι οι Τζιχαντιστές, δηλαδή οι φανατικοί μουσουλμάνοι που κάθε τόσο «δοξάζονται» διεθνώς με τα φρικτά τους εγκλήματα κατά των χριστιανών και όχι μόνο.


Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας, Vatan, οι Τζιχαντιστές από τις πετρελαιοπηγές της Συρίας και του Ιράκ που περιήλθαν στην κατοχή τους, εξάγουν πετρέλαιο σε πολύ φθηνότερες τιμές από αυτές που πουλούν το υγρό καύσιμο οι κυβερνήσεις της Συρίας και του Ιράκ με αποτέλεσμα να ρίχνουν τις τιμές στην διεθνή αγορά. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Rakka και του Deyru’z Zor, όπως και στις περιοχές βορειότερα της συριακής πόλης Χαμάς, στις πετρελαιοπηγές του El-Mudayyak, το μαζούτ και η βενζίνη που πουλιέται από τους Τζιχαντιστές διατίθεται σε πρόθυμους αγοραστές, κυρίως από την Τουρκία, σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Όπως αναφέρεται, ενώ το μαζούτ πωλείται από το συριακό καθεστώς προς 200 λίρες το λίτρο, οι Τζιχαντιστές το πουλούν προς 100 λίρες, δηλαδή 50% φθηνότερο. Η βενζίνη ενώ πωλείται από το συριακό καθεστώς προς 400 λίρες το λίτρο, οι Τζιχαντιστές την πουλούν προς 130 λίρες το λίτρο. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να παρατηρείται το τραγελαφικό γεγονός, πολλοί που κατοικούν ανάμεσα στις εμπόλεμες περιοχές και ενώ «τρέμουν» τους Τζιχαντιστές να περνούν στις περιοχές τους για να αγοράσουν καύσιμα, τα οποία πουλιούνται σε πολύ φθηνότερες τιμές από τις επίσημες τιμές του συριακού καθεστώτος.



Το ίδιο συμβαίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα στις πετρελαιοπηγές του βορείου Ιράκ που έχουν περιέλθει στην κυριαρχία των Τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τον Ιρακινό πολιτικό, Hamid Mecid Musa, οι Τζιχαντιστές κερδίζουν καθημερινά εκατομμύρια δολάρια πουλώντας πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές του Ιράκ και της Συρίας που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους, χρηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τις πολεμικές τους επιχειρήσεις. Όπως αποκάλυψε ο Hamid Mecid Musa, ο μεγαλύτερος πελάτης του παράνομου πετρελαίου των Τζιχαντιστών είναι η Τουρκία του Ταΐπ Ερντογάν. Να θυμίσουμε ότι στις 10 Ιουλίου 2014 η τουρκική εφημερίδα Aydınlık είχε αποκαλύψει ότι το κύριο έργο Τζιχαντιστών ήταν να αποκόψει τις πετρελαιοπηγές του βορείου Ιράκ από την νόμιμη κυβέρνηση της Βαγδάτης. Στη συνέχεια το πετρέλαιο αυτό διοχετεύεται παράνομα στα τουρκικά λιμάνια της Μεσογείου και από εκεί προωθείται σε διάφορους προορισμούς όπως στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ. Εδώ φαίνεται ξανά ο υποκριτικός ρόλος της Τουρκίας, αλλά και των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο θέμα των Τζιχαντιστών. Η τουρκική επιθεώρηση είχε αποκαλύψει ότι η γραμμή θαλάσσιας συγκοινωνίας Μερσίνας της Τουρκίας και Χάιφας του Ισραήλ, λειτουργεί ανελλιπώς από τις 16 Ιουνίου 2014 προμηθεύοντας το Ισραήλ με τα απαραίτητα καύσιμα και πετρέλαιο από τις πηγές που έχουν περιέλθει στην κυριότητα των Τζιχαντιστών.

Όλα αυτά συντείνουν και δικαιώνουν το συμπέρασμα πολλών ερευνητών ότι το όλο «παιχνίδι» των Τζιχαντιστών έχει πολύ «υψηλή» καθοδήγηση. Οι Τζιχαντιστές με την έξωθεν βοήθεια αφού κυριάρχησαν σε πολλές πετρελαιοπηγές στην Συρία και στο Ιράκ, αποτέλεσαν το «μοχλό» για να πέσουν οι τιμές των καύσιμων στην διεθνή αγορά και έτσι να πληγεί σε μεγάλο βαθμό η ρωσική οικονομία και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό το στόχαστρο της Αμερικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της Νέας Τάξης που λυσσομανά εναντίον του. Προφανώς δεν του έχουν συγχωρέσει τον αιφνιδιασμό που τους επεφύλαξε στην Κριμαία, αλλά και την γενικότερη στάση του ενάντια στα παγκοσμιοποιητικά σχέδια τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο