Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εντονότατες πιέσεις ακόμα και για να αποχωρήσει από το Μαξίμου, παραχωρώντας τη θέση του σε τραπεζίτη Πρωθυπουργό... ειδικού σκοπού, ο Αλέξης Τσίπρας και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν τις τελευταίες… πινελιές στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της Ελλάδας, το οποίο θα παρουσιάσουν εκ νέου στον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δώσει καμία λευκή επιταγή στον Σαμαρά και σε όσους οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση και αυτό που με κατηγορηματικό τρόπο τονίζουν στην Κουμουνδούρου, είναι πως δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο ελιγμού στην κυβέρνηση, απορρίπτοντας κατηγορηματικά όλα τα πιθανά και... απίθανα σενάρια που ακούγονται από χθες.
Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει όλο το... παιχνίδι στο δικό του «γήπεδο», γνωρίζοντας άπαντες ότι τα περιθώρια ελιγμών από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά είναι ελάχιστα.
Την ίδια στιγμή, στη Νέα Δημοκρατία ο... τρόμος της ηγεσίας του κόμματος δεν είναι τόσο η επικείμενη πτώση της κυβέρνησης που πλέον είναι σχεδόν βέβαιη, όσο τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά που εμφανίζεται να καταγράφει το κόμμα στις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ο Αντώνης Σαμαράς.
Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός εδώ και μεγάλο διάστημα σέρνεται πίσω από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τις δημοσκοπήσεις, με γνώμονα κυρίως το προσωπικό του προφίλ.
Τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν για το διάγγελμα που ετοιμάζει ο Σαμαράς την Κυριακή εδράζονται στην προσπάθεια του τελευταίου να έχει κάποιο επικοινωνιακό πλεονέκτημα στην ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών, διότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τις αποφύγει.
Ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος να δώσει νωρίτερα ημερομηνία εκλογών προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος και να μην φανεί ότι τον «ρίχνει» η Βουλή. Παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται διατεθειμένος να ενδώσει ούτε σε αυτό το σενάριο.
Παράλληλα, δημοσκόποι εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την τάση... οργής που θα ξεσπάσει κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την προκήρυξη εκλογών και προειδοποιούν πως στις επερχόμενες εκλογές, εφόσον αυτές διεξαχθούν τελικά, θα καταγραφεί πρωτοφανής προσέλευση στις κάλπες.
Αυτό, άλλωστε, θα είναι και ένα από τα δυνατά χαρτιά της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα επιχειρήσει να πείσει και να «σηκώσει» τους Έλληνες από τον καναπέ, για να τους οδηγήσει στις κάλπες και να διεκδικήσει την αυτοδυναμία.
Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν καλά πως αυτή τη στιγμή η δυναμική που θα αναπτυχθεί από την Τρίτη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την υπέρ του διαφορά κοντά στις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Και γι' αυτό θα επιχειρήσουν να... καταστροφολογήσουν επί των δεσμεύσεων του Τσίπρα, παίζοντας κυριολεκτικά το τελευταίο τους χαρτί.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει με οποιοδήποτε τέχνασμα τη διενέργεια εκλογών…

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο