Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα Δημιουργία – Αδειοδότηση – Λειτουργία Πράσινων Σημείων.

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2016 ημερίδα στην Χαλκίδα με θέμα Δημιουργία – Αδειοδότηση – Λειτουργία Πράσινων Σημείων.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Φο.Δ.Σ.Α), τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ε.ο.αν) και τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Σάββας Χιονίδης, πολλοί Δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων.
Στην ημερίδα αναπτύχθηκε το θεσμικό πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας των πράσινων σημείων, τα οποία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στην υλοποίηση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και στην επίτευξη των στόχων που τίθεται από αυτό.
Παράλληλα παρουσιάσθηκε ο σχεδιασμός και η εμπειρία από 2 Περιφέρειες, της Στερεάς Ελλάδας & Αττικής, που αφορούσε την σύνταξη των τοπικών σχεδίων και της δημιουργίας πράσινων σημείων.
Από το σύνολο των συμμετεχόντων τονίστηκε η ανάγκη απελευθέρωσης των προσλήψεων στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και η χρηματοδότηση των δράσεων διαλογής στην πηγή τόσο σε υποδομές όσο και σε εξοπλισμό, για την επίτευξη των στόχων.
Το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του για την ανάδειξη και άλλων πτυχών των νέου ΕΣΔΑ (βιοαποδομήσιμα απόβλητα, ανάπτυξη διακριτών ρευμάτων κ.α), με την διοργάνωση θεματικών ημερίδων, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών και στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην χώρα μας.


ΘΗΒΑ: 29/2/2016


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο