Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας υλοποιεί, ένα τριετές πρόγραμμα στα πλαίσια του ERASMUS

Το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας υλοποιεί  ,ένα τριετές πρόγραμμα  στα πλαίσια του ERASMUS + .Πρόκειται για μια σύμπραξη Σχολείων από εννέα χώρες ,στην Κατηγορία «ΚΑ2- Στρατηγικές συνεργασίες για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών», στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. 

Το Έργο ονομάζεται « Closing the gap in ICT ». Βασική ιδέα του είναι η ηλεκτρονική Μάθηση , η Τηλεεκπαίδευη  και ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας ώστε αυτή να γίνει ελκυστική στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές . 
Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων θα  συνεργαστούν και θα  δημιουργήσουν Μαθήματα στην  ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεεκπαίδευης Moodle. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τη πόλη τους και την  ιστορία της , μέσα από μια παράλληλη δράση στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης Σχολείων, eΤwinning. Εδώ το πρόγραμμα συνεργασίας των  σχολείων ,ονομάζεται «Cities Telling their stories. - Οι πόλεις διηγούνται τη Ιστορία τους.»
Το υλικό που θα παραχθεί  ,θα είναι προσβάσιμο  μέσω των υπηρεσιών  του διαδικτύου σε όλα τα  Ευρωπαϊκά Σχολεία ,αλλά και τον κάθε ενδιαφερόμενο ως «Ανοικτό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο» – Open Educational Resources σε ειδικό αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου.    
Οι χώρες που συμμετέχουν είναι Βουλγαρία ,Γερμανία , Ελλάδα ,Ιταλία ,Λιθουανία, Πολώνια ,Ρουμανία ,Σουηδία και Τουρκία.
Διεθνικές Συναντήσεις εργασίας και δραστηριότητες μάθησης θα πραγματοποιηθούν σε  κάποιες από τις ανωτέρω Χώρες. Το 2017 και 2018 Μαθητές και Εκπαιδευτικοί θα επισκεφθούν τη Θήβα  στα πλαίσια των δράσεων του προγράμματος.
Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Νίκος Ευθυμίου και Κώστας Χαρέμης.
Το παρόν έργο είναι μια συνεχεία ,των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας  που υλοποιούνται από το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας και το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας τα τελευταία χρόνια. Στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων,  έχουν μετακινηθεί πάνω από 90 μαθητές κα 50 περίπου εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο